Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Lorzestadion
Overzicht tweede: leider Eupen morst met punten, Aalst onderuit bij rode lantaarn
Timothy Collard

In tweede klasse stonden zaterdagavond zes wedstrijden op het programma. Leider Eupen liet een steekje vallen op bezoek bij Roeselare, terwijl Aalst onderuit ging op het veld van de rode lantaarn.

Roeselare-Eupen  2-2

Het was na zeven minuten even schrikken voor Eupen. Roeselare ging goed van start en Ternest bracht zijn team al snel in de wedstrijd aan de leiding. Het antwoord van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Nog geen kwartier later tekende Diallo al voor de gelijkmaker. De doelpuntenmaker kreeg even later rood, maar aan de rust stond het 1-1.

Na de pauze trok Eupen het laken al snel naar zich toe. Ochoa schoot zijn team op voorsprong toen we een handvol minuten ver waren in de tweede helft. Luttele minuten voor tijd gaf Eupen de zege toch nog uit handen en moest het tevreden zijn met een puntendeling.

Hoogstraten-Eendracht Aalst  2-0

Voor de verrassing van speeldag 19 zakken we af naar Hoogstraten. De rode lantaarn ontving Eendracht Aalst en pakte de volle buit na enkele dolle minuten in de eerste helft. Tilburgs en Van Huffel namen elk een doelpunt voor hun rekening en zo stond het 2-0. Een voorsprong die de thuisploeg niet meer uit handen gaf en zo mag het drie belangrijke punten bijschrijven.