Datum: 15/12/2013 20:30
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem makkelijk naar 28 op 30 in eigen huis

Zulte Waregem heeft zich vlot voorbij Lierse gespeeld. Het kwam bijzonder snel op een dubbele voorsprong en liet zich daarna even in slaap wiegen. Bossut pakte een strafschop, na de rust herstelde Essevee zich en won het uiteindelijk met 3-0.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League, na een 0-2 ‘thuis’nederlaag tegen Rubin Kazan. Het wou vandaag bewijzen dat het in het eigen Regenboogstadion wel kan winnen en zo een 28 op 30 pakken in eigen huis. Lierse van zijn kant wou puntjes sprokkelen om zo wat verder van de plekken 15 en 16 te komen.

Bij Essevee een pak nieuwe namen in vergelijking met donderdag. Zo kwam Verboom op de linksback en kregen Naessens, Caceres en N’Diaye elk hun plaats in het elftal. Een zieke Colpaert haakte af, Malanda zakte een rijtje naar beneden. Bij Lierse kreeg Igor Berezovskiy zijn kans. De doelman uit Oekraïne moest de statistieken van de Lierenaars oplappen: de club liet tot op heden het meeste goals binnen.

Droomstart Zulte Waregem

Een droomdebuut werd het echter allerminst: Zulte Waregem ging meteen vol naar voor en na 50 seconden was dat al voldoende voor de voorsprong: Hazard speelde tot bij Verboom en diens strakke voorzet werd door Naessens van dichtbij tegen de touwen geduwd.

Na een kwartier was het zelfs al 2-0, via Caceres. Hij kon naar een leeg doel afwerken, toen Hazard hem de bal mooi aflegde. Een droomstart voor de thuisploeg, iets waar de bezoekers in het eerste halfuur werkelijk niets tegenover stelden.

Bossut pakt penalty

In het laatste kwartier van de eerste helft nam Lierse de wedstrijd enigszins over. Zulte Waregem liet de bezoekers komen en dat bleek gevaarlijk: Corstjens werd onderuitgehaald door Junior Malanda en de bal ging op de stip. Die Malanda had het trouwens centraal achterin net als in Kortrijk weer bijzonder lastig om Colpaert te vervangen.

Sammy Bossut kroonde zich – tot groot jolijt van het thuispubliek – in die laatste tien minuten voor de koffie tot de beste man op het veld. Hij pakte – ook al als in Kortrijk – een strafschop. De elfmeter van Losada ging nochtans goed naar de hoek, maar Bossut pakte puik en ging ook goed plat op mogelijkheden van Hoefkens (met het hoofd) en Losada (alleen op de keeper af) even later.

Ook na de koffie aanvankelijk het zelfde spelbeeld, waarbij de thuisploeg Lierse maar wat graag liet komen. Dan toch wat vermoeidheid na een heel druk parcours? Tot op heden pakte Essevee wel meer punten in weken mét Europees voetbal dan zonder.

Caceres maakt het af, Bongonda wint zieltjes

Echt doelgevaar kon Lierse echter niet meer ontwikkelen in de tweede helft, al moest Bossut een paar keer attent tussenkomen op afstandschoten. Gaandeweg nam Essevee de wedstrijd wel weer in handen en toen Caceres na een corner uit de draai de 3-0 tegen de touwen prikte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Francky Dury gunde jongeling Theo Bongonda nog een kwartiertje. Hij viel gretig in en won zieltjes bij het thuispubliek met een aantal leuke dribbels.

Zulte Waregem pakt zo 22 op 30 na Europese midweekwedstrijden en bovendien 28 op 30 in het eigen Regenboogstadion: indrukwekkende cijfers. Door het puntenverlies van Club Brugge in Charleroi (vlak voor tijd 2-2) komt het bovendien in puntenaantal gelijk met Blauw-Zwart en Anderlecht op de tweede stek, op vier punten van leider Standard.