Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV klaart klus voor rust tegen tien Hagenezen

PSV weet weer wat winnen is. Door een 6 op 6 in de competitie vindt het aansluiting met de subtop. Locadia scoorde twee keer voor de rust, de bezoekers misten nog een strafschop.

ADO Den Haag kon een halfuur lang gelijke tred houden met PSV, maar de Eindhovenaars zorgden wel snel voor een resem kansen.

Op het halfuur kreeg het dan ook een strafschop, nadat Coutinho Depay neerhaalde toen die hem wou omspelen: rood voor de doelman, strafschop PSV - feilloos omgezet door Locadia.

In het slot van de eerste helft gooide diezelfde Jurgen Locadia de wedstrijd helemaal op slot: 2-0 bij de koffie. Na de pauze ging PSV niet meer op zoek naar de 3-0, terwijl ADO onmachtig was. In de slotfase kreeg het nog een strafschop, maar die werd door Beugelsdijk vakkundig gemist.

In de stand schuift PSV met een 6 op 6 door richting zevende plaats, de kloof met Ajax is wel nog steeds 11 punten.