Datum: 19/01/2014 18:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Regenboogstadion
Skúlason beslist opnieuw topper en duwt Genk in crisis

Zulte Waregem heeft een 34 op 36 te pakken in eigen huis. Het klopte Racing Genk met het kleinste verschil en komt zo naast Anderlecht en Club Brugge op plek twee in de stand. Voor Racing Genk is het de vijfde competitienederlaag op rij.

Aernout Van Lindt in Waregem

Aan de Gaverbeek stond vanavond het duel tussen Zulte Waregem en Racing Genk op het programma. Beide teams konden een overwinning gebruiken om de nervositeit weg te krijgen. Zeker de Limburgers voelen bij een nederlaag de hete adem van Kortrijk in de nek om plaats zes.

Twee gehavende teams ook aan de start in Waregem: bij Essevee geen Naessens, Kums en De fauw, die nog niet speelklaar zijn met diverse kleine blessures. Ook nog geen Leye uiteraard, hij is al maanden buiten strijd. En ook bij Racing Genk is er met onder anderen Buffel en De Ceulaer een uitgebreide ziekenboeg.

12e man Racing Genk is het moe

De eerste elf minuten was er niets te zien op het veld en zagen we ook opvallend weinig blauwhemden in het uitvak zitten. Het bleek om een actie te gaan van de aanhang. “Steun moet je verdienen”, en dus kwam de bezoekende supporters pas in minuut 12 in de tribunes zitten.

Wat ze van hun team in de eerste helft zagen zal hen echter maar weinig blij hebben gemaakt, want de passing was bijzonder slordig en kansen voetbalden de bezoekers nauwelijks bij elkaar. Hetzelfde gold overigens ook voor de thuisploeg: een eerste helft om snel te vergeten.

Skúlason doet het opnieuw

Na de koffie zagen we twee gretiger teams op zoek gaan naar een doelpunt, maar het bleef uiteindelijk lang wachten op echt gevaar. N’Diaye en Skúlason kwamen wel meer in de bal om het de Genkse verdediging lastig te maken en dat rendeerde uiteindelijk ook: het was de koele IJslander die de score opende.

Opvallend: Skúlason scoorde eerder dit seizoen in eigen huis al tegen Kortrijk (1-0), Anderlecht (4-3) en Standard (1-0). Een doelpunt van de verdedigende middenvelder lijkt in toppers in eigen huis altijd belangrijk te zijn en garant te staan voor de volle buit.

Onmacht Racing Genk voorin

De Limburgers moesten na het openingsdoelpunt dan wel komen en Been bracht ook wat verse troepen in. Dat leverde ook wat kansen op, maar daar deden de Genkies bijzonder weinig mee. Monrose kwam alleen voor Bossut, maar miste zijn controle. Camus omspeelde Bossut, maar Verboom wist te redden op de lijn en ook Vossen en Kumordzi kregen hun kansjes niet tussen de palen.

Zulte Waregem houdt zo de punten opnieuw thuis – 34 op 36 aan de Gaverbeek geeft dat – en zet Racing Genk op negen punten. Met een 0 op 15 wordt het Mario Been stilaan toch echt warm onder de voeten.