Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Charleroi onderuit bij Cercle
Tamara Vereecken

Cercle Brugge pakte in een leuke wedstrijd uiteindelijk verdiend de overwinning thuis tegen Charleroi. De Zebra's waren de betere ploeg voor de rust maar zagen twee doelpunten afgekeurd. Cercle herpakte zich en stuurde Charleroi uiteindelijk met 3-0 huiswaarts.

Tamara Vereecken in Brugge

Bij Cercle Brugge keerden Cornelis en Van Acker terug uit schorsing en namen meteen hun basisplaats weer in. Kabananga kreeg deze week op training een trap op de enkel en liep een infectie op aan die wonde, hij werd vervangen door Uchebo.
Felice Mazzu bracht zag geen enkele reden om z’n ploeg te veranderen die vorige week OHL versloeg.

Twee doelpunten afgekeurd

Charleroi begon erg vinnig aan de wedstrijd en vooral Pollet kwam al snel enkele keren dreigen. Bij de derde poging was het raak maar de ref keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Cercle had het niet makkelijk met een technisch sterk Charleroi en het was dan ook even wachten op het eerste groen-zwarte doelgevaar. Dat kwam er van Uchebo maar zijn knap hakje miste wat kracht om Mandanda te verrassen.

Charleroi, bijzonder snel in de omschakeling vanavond, kon even later nog een tweede keer scoren. Echter, ook dat doelpunt werd afgekeurd, alweer wegens buitenspel, zij het van Daf dit keer. Het klikte trouwens bijzonder goed vooraan bij Charleroi tussen Daf en Pollet, al kreeg die laatste bij momenten wel erg veel vrijheid van de Cercle-verdediging.

Na een halfuur spelen in de eerste helft kwam de thuisploeg meer in de match. Dat resulteerde in meer druk naar voor, ondermeer via pogingen van D’Haene en Van Acker.
Toen D’Haene nogmaals oprukte, kreeg hij een elleboog van Satli, geel voor Satli en vrije trap voor Cercle. Hans Cornelis trapte die strak voorbij het muurtje en Mandanda in doel, 1-0.

Tweede helft

Na de rust voetbalde de thuisploeg verder zoals het de eerste helft had afgesloten en dat wierp z’n vruchten af want na amper tien minuten verdubbelde Cercle z’n voorsprong. D’Haene bediende na een knappe counter Buysse die op zijn beurt de bal aan Uchebo bezorgde. Die trapte de 2-0 vanuit een erg scherpe hoek door de benen van Mandanda.

Charleroi probeerde wel nog de aansluitingstreffer te scoren maar was niet meer zo sterk als voor de rust. Pollet kwam nog oog in oog met Delle maar trapte onbegrijpelijk naast. Cercle Brugge bleef goed georganiseerd spelen en was enkele keren dicht bij de derde treffer. Vooral Uchebo miste serieus wat kansen.

Voor Charleroi zorgde Gnohere nog voor de grootste dreiging maar zijn pegel belandde in het zijnet. Aan de overzijde knalde Van Acker eerst nog op de paal, maar in de slotseconden lukte het dan toch voor de thuisploeg. Het was de ingevallen Buyl die de 3-0 eindcijfers vastlegde.

Cercle Brugge doet dankzij deze drie punten haasje-over met Charleroi in het klassement, komt zo voorlopig in de linkerkolom en lijkt nu helemaal zeker van het behoud. De overwinning tegen Charleroi was belangrijk omdat de meeste ploegen achter hen in de rangschikking ook punten pakten vanavond.