Datum: 24/01/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Daknam
Standard knokt zich naar de overwinning op Daknam

Standard heeft zich opnieuw drie punten rijker gemaakt. Het won met het kleinste verschil bij een verdienstelijk Lokeren, dat misschien ook wel een doelpuntje had verdiend.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Lokeren en Standard hadden beiden zin om een statement te maken. De Waaslanders konden met een zege een geweldige bonus pakken met oog op play-off I, de bezoekers konden met een nieuwe overwinning de kloof op de eerste achtervolgers (Club Brugge, Anderlecht en Zulte Waregem) voor minstens een dag op tien(!) punten brengen.

Lokeren deed dat zonder Hamdi Harbaoui: ondanks twee belangrijke doelpunten vorige week werd hij opnieuw naar de bank verwezen. Kaya, acteerde op links, Dutra stond diep in de spits. Bij Standard geen Buyens en Kanu binnen de lijnen. Ook Carcela zat op de bank, hij keert terug uit blessure.

Vroege voorsprong Standard

De eerste helft was er eentje met veel gelukte passes in een behoorlijk hoog tempo en enkele oogstrelende combinaties, vooral dan van Lokeren. Echt warm werden we er wel niet van, want veel grote kansen konden ze daar voor de koffie niet uitpuren.

Aan de overkant was het wel snel prijs. Nog geen tien minuten waren we aan het voetballen toen Standard een corner kreeg. Arslanagic kwam op die inzet van helemaal achteraan naar voor in het pak gestormd en zette zo hoog druk op Persoons, die half via de dij en half via de hand in doel devieerde: 0-1.

Vurige tweede helft

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: het leeuwendeel van het balbezit en de combinaties kwamen van de thuisploeg, Standard liet de Waaslanders gewillig komen om af en toe gretig er uit te komen. En dat was ook met veel vuur, want Van Damme en Mpoku gingen er een paar keer stevig in.

Lokeren bleef op zoek naar de gelijkmaker en bracht ook Patosi en Harbaoui in om voor een doelpuntje te zorgen. Veel meer dan een vrije trap van Mpoku zette Standard niet tegen de mogelijkheden die Lokeren bij elkaar speelde.

Scoren lukte echter – ook met alle nieuwe mannen – niet. Het bleef bij een krappe overwinning voor Standard, dat zo in de stand virtueel tien punten voorsprong heeft op Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem. Voor Paars-Wit en Blauw-Zwart is het dus zondag zo mogelijk nog meer van moeten.