Sevilla en Valencia stellen teleur en morsen met de punten
Timothy Collard

Valencia en Sevilla hebben hun thuisfans getrakteerd op attractief voetbal, maar veel schieten beide teams daar niet mee op. Valencia speelde gelijk tegen Espanyol, terwijl Sevilla kopje onder ging tegen Levante.

Valencia-Espanyol  2-2

Een verschroeiende start, dat is het minste wat je kan zeggen. Na drie minuten opende Cordoba de score namens Espanyol, maar slechts luttele minuten later stond het alweer gelijk na een goal van Paco Alcacer. Nog voor de pauze lag de eindstand vast na goals van Jonas en Sergio Garcia.

Sevilla-Levante  2-3

Ook Sevilla was thuis goed voor twee treffers, maar Bacca en co lieten na om de wedstrijd dood te doen op het uur. Aan de pauze stond het 1-1 na een goal van Coke voor de thuisploeg, en een penaltygoal van David Barral namens de bezoekers.

Op het uur miste Rakitic een strafschop voor Sevilla, maar tien minuten later deed hij de netten toch trillen: 2-1. Levante beet van zich af en via Vyntra en Simao Junior kaapte het alsnog de drie punten weg in het Estadio Ramon.