Datum: 02/02/2014 18:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Lokeren delen de punten

Zulte Waregem en Lokeren hebben de punten alweer gedeeld na een leuk kijkstuk. De bezoekers kwamen snel op voorsprong, in de slotfase wist Caceres een punt te redden voor Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

Door het verlies van Anderlecht op Lierse vrijdag kon Zulte Waregem vanavond naast Anderlecht en Club Brugge terug op de tweede plek postvatten. Op die manier zou het ook in eigen huis ongeslagen blijven in de competitie dit seizoen. Lokeren wou dan weer steviger plaatsnemen in play-off I en tot op enkele punten van Essevee naderen.

Davy De fauw is terug na een hamstringblessure, maar hij kwam pas tijdens de rust in de ploeg, na een zwakke eerste helft van Malagahuurling Chen. Er wel bij: Sven Kums, in de basis in de plaats van de geschorste N’Diaye. Bij Lokeren kon Maes geen keuze maken tussen Dutra en Harbaoui, hij posteerde ze allebei in de aanval.

Leuk begin, Lokeren succesrijk

We kregen een aantrekkelijk openingskwartier aan de Gaverbeek. De thuisploeg kwam het felst uit de startblokken via Hazard en Pourié, maar zij konden te weinig doen met hun acties. Ook enkele gevaarlijke corners leverden geen doelpunt op.

Aan de overkant was het wel raak: eerst ging een lob van De Pauw na mistasten van Verboom nog over, enkele minuten later werd een hoekschop door Dutra op het hoofd van Persoons gelegd: 0-1. Even later kon die Persoons de 0-2 maken, maar Bossut hield de Waaslanders meermaals van een extra doelpunt.

Zulte Waregem baas na de koffie

In de tweede helft nam de thuisploeg de wedstrijd helemaal in handen. De druk die ze op de Waaslanders zetten was immens. Vooral vanop rechts – waar De fauw inviel voor Chen – kwam veel gevaar. Ook die andere invaller – Anderson – toonde meermaals dat hij een strak schot in de benen had.

Steeds meer kreeg de arbiter van dienst echter alle onheil over zich. Beide trainers maakten zich druk en vroegen meermaals om een strafschop. Toen Copa ook nog eens een lange blessurebehandeling vroeg, werd het thuispubliek het helemaal moe.

Al het gesakker op de scheidsrechter deed de wedstrijd wel steeds meer verzandden. Zulte Waregem deed te weinig met het veldoverwicht, Lokeren was te onzuiver bij het uitspelen van enkele snedige counters.

Caceres redt puntje

Vijf minuten voor tijd was het dan toch prijs: een voorzet werd door Anderson tegen de lat gekopt, maar in de herneming kon Caceres in twee tijden toch tegen de touwen werken.

Op die manier blijft Zulte Waregem in eigen huis ook na 13 thuiswedstrijden ongeslagen. Het ging nog voluit voor de overwinning, maar kon geen tweede gaatje meer vinden in de stevige Waaslandse defensie.