Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem heeft bekerfinale beet na flauwe partij

Zulte Waregem is een bekerfinale rijker. Op 22 maart gaan ze op zoek naar een nieuwe prijs en een tweede Europees avontuur op rij. Voor AA Gent zit het seizoen er min of meer op.

Aernout Van Lindt in Waregem

Missie: Heizel. Dat was waar Zulte Waregem en AA Gent naartoe konden leven als ze de 90 minuten van hun leven speelden. Essevee begon aan de wedstrijd in eigen huis met een 0-1 bonus uit de Ghelamco Arena, en het verloor bovendien in eigen huis nog niet dit seizoen. De bezoekers zouden dus moeten komen.

Op het veld was er van dat komen echter niet al te veel te bespeuren aan de Gaverbeek. Nog meer verrassingen van Rednic overigens: Milicevic en Privat – beiden gisteren nog geblesseerd en niet in de wedstrijdkern – zaten beiden op de bank. En de aangekondigde 4-4-2 leek veel op een 4-3-3 bij momenten. Bij de thuisploeg geen geschorste D’Haene, Skúlason kwam Colpaert bijspringen centraal achterin.

Veel wind

Tachtig kilometer verder speelde ook Oostende om een historische plaats in een bekerfinale, dus kon je er vanop aan: het zou gaan waaien en waaien. En de wind was toch wel – zowel voor als na de koffie – spelbreker voor Zulte Waregem en AA Gent.

Echt lijn zat er namelijk niet in de wedstrijd. De thuisploeg kon de bal wel lang in de ploeg houden, maar zette dat overwicht niet om in een resem kansen. De voorzetten en corners kwamen niet aan en van de kant van de Buffalo’s kregen we nog veel minder. Zij slaagden er voor de rust nauwelijks in langer dan vijftien seconden de bal in de ploeg te houden.

Nog meer wind

Voor AA Gent was dit nochtans de match om hun seizoen te redden, maar ook in de tweede helft was de wind de hoofdrolspeler. Van het voetbal moesten we het – van beide kanten – niet meer hebben. De bezoekers wonnen wel meters, omdat zij nu wind mee hadden.

Privat en Milicevic kwamen beiden nog in de ploeg – miraculeuze genezingen kunnen we dat noemen. Ook zij brachten echter weinig zoden aan de dijk. De thuisploeg hield al bij al makkelijk de nul en van de echte kansen kregen beide teams er eentje. Sels hield Cacérès van de 1-0, even later deed Bruzzese in twee tijden hetzelfde op een knal van Neto.

In de absolute slotfase kreeg de Cacérès nog een tweede mogelijkheid, Diabaté was net op tijd met zijn tackle. Na een flauwe match mocht Zulte Waregem zich zo opmaken voor een bekerfinale, zijn tegenstander kent het nog niet. In Oostende – Lokeren worden er verlengingen gespeeld.