Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Adelaarshorst
Bryan Ruiz held van PSV na spectaculaire match
Nicola Cantoro

Het zag er even heel slecht uit voor PSV op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar de Eindhovenaren bogen de 0-2-achterstand nog om. In de allerlaatste minuut maakte Bryan Ruiz het winnende doelpunt.

Go Ahead Eagles-PSV: 2-3

PSV nam een rampzalige start. Er was amper afgetrapt of Antonia bracht de Eagles al op voorsprong. De Eindhovenaren stonden na 25 minuten zelfs al 2-0 in het krijt. Deze keer deed Falkenburg zijn duitje in de zak met een doelpunt. Bakali zag vanop de bank toe hoe PSV met een achterstand ging rusten. Azevedo vond het allemaal wel prima vanop de Eagles-bank

Na rust tapte PSV uit een ander vaatje. Depay maakte snel de aansluitingstreffer en na 67 minuten stonden de bordjes weer gelijk via Locadia. PSV bleef drukken en in de allerlaatste minuut haalde het zelfs de overwinning binnen dankzij een doelpunt van ex-Gent-speler Bryan Ruiz.

PSV blijft met de overwinning in het spoor van de top drie. De mannen van Cocu konden nu al vijf matchen op rij winnen nadat er een crisis rond PSV leek te hangen na een mindere periode.

PEC Zwolle-NEC: 3-3

In PEC Zwolle-NEC hingen de bordjes na een doelpuntenfestijn na de match in evenwicht. Fernandez en Klish scoorden voor de thuisploeg en Rieks voor de uitploeg voor de rust. Vlak na rust scoorde Higdon de gelijkmaker op assist van Marnick Vermijl.

Maar Broerse bracht de thuisploeg even later opnieuw op voorsprong. Alweer Rieks legde twintig minuten voor tijd de 3-3-eindstand vast. NEC blijft met dit gelijkspel voorlaatste in de stand. Zwolle stijgt van de zesde naar de zevende plaats.

ADO Den Haag-NAC Breda: 1-1

NAC opende in de tweede helft de score na een mooie aanval via Elson Hooi. Albert stelde verdiend gelijk voor de thuisploeg. Bij NAC Breda speelde Sep De Roover de hele match. Gill Swerts kwam niet van de bank. ADO Den Haag haalt een belangrijk punt met het oog op de degradatiestrijd. NAC Breda blijft in de middenmoot hangen.