Datum: 01/03/2014 01:00
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Habibou zorgt voor bevrijding, Gent komt (voorlopig) naast Racing Genk

AA Gent mag nog steeds dromen van play-off I. Het won met 2-1 van Charleroi, dankzij een doelpunt van Habibou tien minuten voor tijd. In de stand staat het nu minstens een dag naast Racing Genk op plek zes.

Aernout Van Lindt in Gent

AA Gent begon met een duidelijk doel aan de thuiswedstrijd tegen Charleroi: winnen. Op die manier kon het de overwinning vanop Sclessin doortrekken en kwam het naast het noodlijdende Racing Genk in de stand. Met een verplaatsing voor de Limburgers naar Anderlecht in het verschiet kon er dan nog steeds luidop gedroomd worden van play-off I.

Rednic moest door de schorsing van Kagé en enkele blessures wel wat puzzelen en posteerde uiteindelijk Asare op rechts, Gavazaj maakte zijn debuut. Charleroi speelde dan weer met de spelers die het vorige week Zulte Waregem bijzonder moeilijk maakten. De Carolo's zijn (quasi) zeker van redding en konden bevrijd komen spelen in de Ghelamco Arena.

Applaus voor Hoet

De wedstrijd begon met een minuutje ingetogen applaus voor de ons ontvallen kunstpaus Jan Hoet. AA Gent was daardoor zichtbaar gemotiveerd, want in de eerste tien minuten speelde het dartel en hield het de Zebra's makkelijk op de eigen helft. Lang duurde de machtsontplooiing echter niet, want gaandeweg kwamen de bezoekers in de match. Een vrije trap van Zukanovic werd door Mandanda wel heerlijk vanonder de lat geduwd.

Charleroi kwam uiteindelijk wel op voorsprong. Satli kon een corner aan de tweede paal binnenlopen, nadat Lepoint de bal verlengde vanaan de eerste paal. Lang konden de Carolo's echter niet profiteren van hun voorsprong, want vijf minuten voor rust wist Asaré de 1-1 op het bord te zetten. Een mooi doelpunt, waarbij de voorzet van Zukanovic na leuke acties van hem en de debuterende Gavazaj niet mogen worden vergeten.

Habibou met de bevrijding

Na de rust werd het spel bitser, wat vooral tot een heel pak gele kaarten leidde. Van Der Bruggen kwam met geel uiteindelijk goed weg, na een fout op Tainmont. Het orgelpunt van de avond moest toen nog komen. Terwijl de bezoekers een aantal leuke counters niet konden omzetten in een doelpunt, was het aan de overkant wel raak.

Het was uiteindelijk Habib Habibou - met een verleden bij Charleroi - die voor de winnende treffer zorgde tien minuten voor tijd. Een bevrijdend doelpunt, waardoor AA Gent nog steeds blijft meestrijden voor de top-6. Morgen kan het kijken naar Anderlecht - Racing Genk, en hopen dat de Limburgers geen punten pakken.