Datum: 01/03/2014 01:00
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen schudt degradatiespook af met mooie overwinning tegen Lokeren

KV Mechelen heeft een mooie en bijzonder nuttige overwinning gepakt tegen Sporting Lokeren. Zij missen de kans om voorlopig vierde te worden. Jonathan Legear maakte zijn debuut bij Malinwa.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Bij Lokeren stond de grootste verrassing onder de lat: Barry Boubacar Copa is veel sneller hersteld dan aanvankelijk gevreesd. Voorin koos Maes opnieuw voor Dutra en Harbaoui, al werd die eerste nog voor de rust het slachtoffer van een tactische ingreep van de oefenmeester.

Bij KV Mechelen zat Jonathan Legear voor het eerst op de bank, hij was pas heel kort speelgerechtigd. Tien minuten voor tijd kreeg de middenvelder ook zijn invalbeurt meteen.

Fris Mechelen

KV Mechelen was niet van plan zich in te graven tegen Lokeren en ging vrank en vrij zijn kans op zoek naar de driepunter van de geruststelling. Vercauteren was zelfs boos op Bateau, toen die eens iets te langzaam en te veel naar achteren speelde. Het zei veel over de drang bij de Mechelaars.

Tot echte kansen leidde dat in het aanvangshalfuur niet. De thuisploeg was wel baas, maar het overwicht werd niet omgezet in doelrijpe mogelijkheden. Een vrije trap van Kosanovic spatte wel enig mooi op de deklat.

Doelpunt Mechelen, rood Odoi

Diezelfde Kosanovic stond uiteindelijk wel aan de basis van het eerste doelpunt. Een vrije trap van hem werd door de Lokerse defensie knullig weggewerkt: Vanaken kopte op de rug van een ploegmaat en zo stond ineens Junker helemaal alleen voor de kooi van Copa. Hij aarzelde niet: 1-0.

Even later verschalkte Mertens ei zo na zijn eigen doelman en was de wedstrijd nog voor de rust gespeeld, maar dat gebeurde niet. Toen Odoi op de hakken van Cordaro ging staan kreeg hij nog voor de koffie rood en werden het 45 lastige minuten van achtervolgen.

Bibberen tot op het einde

In de tweede helft kwam er meer ruimte voor de Mechelaars, zeker omdat Lokeren nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Op de counter werden echter een vijftal halve mogelijkheden de nek omgewrongen, waardoor het nog bibberen bleef tot op het einde.

En dat bibberen kan je letterlijk nemen. Een slotoffensief van jewelste werd het, maar zonder echt Biebauw te bedreigen. Zo maakt KV Mechelen opnieuw de scalp van een topploeg Achter de Kazerne en mag het opgelucht ademhalen: de redding is (quasi) een feit.