Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Freethiel
Zulte-Waregem wint opnieuw niet buitenshuis
Tamara Vereecken

Mede dankzij enkele fraaie doelpunten werd het een erg aangename voetbalavond op de Freethiel, die uiteindelijk eindigde met een gelijkspel. Waasland-Beveren is hierdoor nog niet mathematisch zeker van het behoud in eerste klasse. Essevee van zijn kant kon dus alweer niet winnen buitenshuis.

Tamara Vereecken in Beveren

Francky Dury schudde z'n elftal stevig door mekaar voor deze wedstrijd. Sylla en Bongonda verdrongen Pourie en Caceres naar de bank. Ook Anderson kreeg daar z’n plaatsje, Karel D'Haene was geblesseerd. Zij werden vervangen door Conte en de jonge Formose Mendy, die van Dury dus z’n eerste basisplaats in de competitie kreeg.
Bob Peeters van zijn kant behield het vertrouwen in dezelfde elf spelers die vorige week in Genk aan de aftrap kwamen.

De Freethiel baadde in een carnavalssfeertje vanavond maar ook Zulte-Waregem had blijkbaar zin in een feestje want na amper tien minuten wedstrijd kwamen de West-Vlamingen al op voorsprong. Essevee was razendsnel in de omschakeling na een Beverse corner. Bongonda bediende Kums en die knalde van buiten de grote rechthoek in de rechter winkelhaak onhoudbaar binnen, fraai doelpunt van de middenvelder.

‘Wat Kums kan, kan ik ook’ moet Ivan Trickovski gedacht hebben. En dus knalde ook hij het leer enig mooi in de rechter bovenhoek vanop zo’n twintig meter. Amper een kwartier ver en de stand gaf al 1-1 aan na twee erg knappe goals.

Thorgan Hazard, nochtans niet super vandaag, wilde niet achterblijven bij al dat fraais en bewees met een perfecte voorzet waarom hij de Gouden Schoen kreeg. Sylla nam dankbaar aan en knikte de 1-2 voorbij Coosemans.

Tweede helft

De verdere eerste helft bleef een aangenaam kijkstuk, maar leverde geen uitgesproken doelkansen meer op, wat wel gecompenseerd werd bij het begin van de tweede helft. Thorgan Hazard wilde zich toch tonen en zette koers richting doel van Coosemans, zijn schot ging echter voorlangs. Bob Peeters had na de rust Veselinovic ingebracht en die bedankte z’n coach al na tien minuten op het veld met een doelpunt, 2-2.

Waar Zulte-Waregem het betere spel had in de eerste periode, zorgde Waasland-Beveren na de rust voor de meeste dreiging, met Dalibor Veselinovic als gevaarlijkste man. Zulte-Waregem kwam een paar keer goed weg en slaagde er zelf niet in om nog echt grote kansen af te dwingen.

Integendeel, in de tweede helft waren het de Waaslanders die het meeste aanspraak maakten op de overwinning. Eerst was er Henkens die een voorzet van Veselinovic op doel knalde, maar Bossut kon wegboksen. In een spannende slotfase mocht ook Oumarou tot twee keer toe van dichtbij op doel schieten maar de Essevee-doelman redde telkens met een geweldige reflex. Aan de overzijde zag Zulte-Waregem nog een kopbal op het dak van het doel belanden maar gescoord werd er niet meer.

De bordjes bleven zo in evenwicht. Waasland-Beveren zal dus nog even moeten wachten om zeker te kunnen zijn van een eventueel behoud in de hoogste klasse.
Zulte-Waregem slaagde er vanavond, ondanks een sterke eerste helft en twee mooie doelpunten, opnieuw niet in om buitenshuis te winnen en dat is nu toch al van eind september geleden. Essevee behoudt wel z'n vierde plaats in de stand.