Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Overzicht 3A: Leider RC Mechelen is (wellicht) zeker van tweede klasse
Nicola Cantoro

Vier wedstrijden voor het einde van het seizoen is het al bijna zeker dat RC Mechelen promoveert naar tweede klasse. Racing won met 2-3 in Koksijde en kan niet meer ingehaald worden door één van de andere clubs die ook naar tweede willen. Het is nu wachten op de licentie voor RC Mechelen.

Coxyde-Racing Mechelen 2-3

Leider Racing Mechelen stond op het veld van Coxyde tegen de gang van het spel in 2-0 achter bij de rust. In tien dolle minuten van minuut 60 tot 70 met zetten de bezoekers weer orde op zaken met doelpunten van Farin, Laurent en Salut. Met de overwinning staat Racing nog altijd eerste met vier punten meer dan Oudenaarde, maar zowel Oudenaarde als Londerzeel, de derde in de stand, dienden geen licentieaanvraag in voor tweede klasse.

Nummer vier in de stand KMSK Deinze deed dat wel, maar staat op een onoverbrugbare dertien punten achterstand op leider Racing Mechelen. Het is wel nog niet helemaal zeker of Racing Mechelen zal promoveren. De licentiecommissie had vragen bij het licentiedossier van de club en spreekt zich komende week uit.

Rupel Boom-Dender 0-4

Voor Rupel Boom werd het een blamage deze middag tegen Dender. De mannen van Chris Janssens gingen met 0-4 gaan winnen op Rupel Boom en doen daarmee een uitstekende zaak onderin het klassement. Het springt met de overwinning over Torhout naar de zestiende stek. De vijftiende plaats geeft zekerheid op het behoud in het derde klasse.

Voor de rust scoorde Enzo Neve zijn eerste van de avond. Na de rust deed de Dender-speler er een tweede doelpunt bij. Terki en Pruna maakten het feest compleet voor Dender. Rupel Boom blijft in de middenmoot hangen.