Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Lokeren en Genk delen punten na spektakelrijke eerste helft
Robby Morren

Lokeren en Genk hebben, na een spektakelrijke eerste helft, de punten gedeeld. De bekerwinnaar klom via Vanaken snel op voorsprong, maar vijf minuten later zorgde Anele voor de gelijkmaker tevens de 1-1 eindstand. Beide teams beginnen met een teleurstellende 1 op 6 aan play- off 1.

Robby Morren in Lokeren

Emilio Ferrera is nog steeds op zoek naar de beste formatie. Hij verwees Gorius, Gerkens en Mboyo naar de bank. Camus kreeg een basisstek, net als Vossen die terugkeerde uit blessure en Koulibaly die tegen Zulte-Waregem geschorst moest toekijken. Kumordzi schoof een rij vooruit. Bij Lokeren voerde Peter Maes noodgedwongen één wijziging door: De Pauw verving de geblesseerde Kaya.

Opvallend beeld van de bezoekerstribune. Heel wat Limburgse fans konden de uitspraken van hun voorzitter na de nederlaag tegen Zulte Waregem vorige week niet appreciëren en besloten niet naar Lokeren af te zakken om hun team te steunen. Een boycot heet dat dan en slechts een hondertal Limburgse supporters op Daknam.

Twee goals in openingskwartier

De twee coaches kozen voor aanvallend voetbal, er lagen ruimtes en dat zorgde voor heel wat spektakel. Nog voor het kwartier kregen de toeschouwers twee doelpunten en een handvol kansen voorgeschoteld. Vanaken bracht de bekerwinnaar al na 7 minuten op voorsprong na een slimme pass van Dutra. Opnieuw een klap voor het noodlijdende Genk, dat ditmaal de kopjes niet liet hangen. Vijf minuten later bracht Anele de bordjes op voorzet  van Hamalainen alweer in evenwicht. (1-1)

Ondertussen had Persoons de uitgelezen kans om te scoren. Hij kreeg de bal voorbij de Genkse goalie, maar het leer werd net voor de lijn gekeerd. Dutra besloot van dichtbij op Köteles. De Pauw liet eerst na een prachtige actie van Patosi af te ronden en wat later zag hij zijn kopbal gered door Köteles. Aan de overkant besloot Vossen oog in oog met Copa over. Koulibaly kreeg het leer wel tegen de touwen, maar hij stond offside.  Nog voor de pauze werd de geblesseerde Vanaken vervangen door Remacle.

Zoveel spektakel we  in het eerste bedrijf op de Lokerse grasmat zagen, zo weinig kregen we in de tweede helft te zien. De organisatie stond beter en doelkansen bleven uit. Ref Dierick had een tweede geel karton moeten trekken voor Hyland, maar deed dat niet. Er was een afstandsschotje van Patosi en van Camus, meer konden we niet noteren.

Voor beide clubs betekent dit gelijkspel het eerste puntje in play-off 1. Met 1 op 6 schieten Lokeren en Genk niets op en lijken vooral de Limburgers veroordeeld tot een figurantenrol in deze nacompetitie.