Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem met tien voorbij Club Brugge naar plek 2

Naessens trapte in de eerste helft Essevee verdiend op voorsprong, na rust was het harken met tien man na twee keer geel voor Kums. In de slotfase deed De Sutter iets terug, maar in blessuretijd werd het 2-1 dankzij Hazard. Zo springt Essevee over Club Brugge naar plek 2.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem verloor dit seizoen nog niet in eigen huis en wilde ook tegen Club Brugge die ongeslagenheid vasthouden. Voor de wedstrijd ontrolden de thuisfans alvast een tifo: 'Invincible at home'. Essevee moest het wel doen zonder Colpaert, die zich vorige week licht blesseerde aan de lies en uiteindelijk toch niet fit bleek voor deze wedstrijd. Verder koos Francky Dury voor de verwachte namen.

Ook Michel Preud'homme verraste niet. Hij bracht Vadis terug in het team - hij is terug klaar voor de strijd en speelde uiteindelijk bijna 80 minuten. Gudjohnsen werd daardoor terug naar de bank verwezen. Club wilde winnen om zo terug afstand te nemen van Anderlecht én minstens tot morgen leider te worden.

Essevee baas voor de rust

Voor de koffie kregen we bijzonder veel gebakkelei op het middenveld, van beide kanten. Zeker de bezoekers toonden zich heel gretig en gingen er soms hard in, maar de kaarten bleven lange tijd op zak. Dat zou in de tweede helft een andere zaak zijn, als Kums voor twee fouten op drie minuten twee keer geel en de uitstluiting kreeg.

De beste kansen waren voor de thuisploeg. De fauw zorgde iets over het halfuur voor de openingsgoal, maar zijn doelpunt werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Een schoudertje, meer zal het zeker niet geweest zijn. In de absolute slotfase van de eerste helft dan toch de 1-0: de ingevallen Naessens - Sylla moest er snel af - rondde een mooie actie via Hazard en Verboom knap af.

Match draait door rood voor Kums, Hazard zet toch orgelpunt

Na de pauze kreeg Kums snel twee keer geel voor twee fouten, waarna de wedstrijd helemaal keerde. In eerste instantie leek Bossut nog de absolute held aan de Gaverbeek te gaan worden, na een viertal reddingen op pogingen van Lestienne - 2 vrije trappen en evenveel open kansen.

Via De Sutter werd het een kleine tien minuten op voorzet van Vazquez toch (ook hier randje buitenspel)  1-1 en leek blauw-zwart er zelfs nog op en over te willen en kunnen gaan. Een enorm vermoeide Hazard besluit op de counter echter de wedstrijd toch in het voordeel van de thuisploeg. Die pakken zo 9 op 9 in de play-offs en spelen weer helemaal mee om de titel.