Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
Moeskroen promoveert, STVV blijft zwaar teleurgesteld achter
Robby Morren

Moeskroen-Peruwelz heeft het laatste felbegeerde ticket naar eerste klasse te pakken. De roodhemden bogen een achterstand om in een 2-4 overwinning op het veld van Sint- Truiden, dat treurt om deze gemiste kans.

Robby Morren en Koen Donvil in Sint-Truiden

Alle ingrediënten voor een fantastische voetbalavond waren aanwezig op Stayen. Een bijna uitverkocht stadion, mooi weer en de inzet kon moeilijk groter zijn. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de zenuwen strak gespannen stonden in de twee kampen die allebei moesten rekenen op puntenverlies van Eupen in Leuven.

Moeskroen-Peruwelz nam het openingskwartier voor zijn rekening, maar enkele hoekschoppen leverden niets op en Brouckaert kwam een schoenlengte te kort om het leer van dichtbij in doel te werken.

Op het eerste Limburgse gevaar was het wachten tot na het kwartier. Kotysch kopte goed naar de hoek, doelman Oukidjia hield zijn netten met een uitstekende parade schoon. Ook toen Aoulad het leer in de rechthoek in één tijd verlengde.

Kort na het halfuur ontplofte Stayen. Aoulad ging neer in de zestien, ref Van de Velde wees zonder twijfelen naar de stip. De middenvelder van STVV ging zelf achter de bal staan en stuurde Oukidja naar de verkeerde kant. De Limburgers mochten met een voorsprong de rust in en virtueel naar eerste klasse.

Lang mocht STVV niet genieten van de voorsprong. De tweede periode was amper vijf minuten aan de gang toen Schollen een schot van Badri loste, Perez was goed gevolgd en duwde de gelijkmaker simpel tegen de touwen. (1-1)

Efficiënt Moeskroen

Om de promotiedroom levend te houden, moesten beide teams vol op zoek naar de winnende treffer. Met nog een dik kwartier op de klok, trapte Vandendriessche de meegereisde Moeskroen-supporters naar het delirium. Hij plaatste het leer enig mooi in de rechterbovenhoek. (1-2)

Sint-Truiden ging risico’s nemen en op de tegenaanval maakte Badri er kort voor tijd nog 1-3 van. Twee minuten voor affluiten kregen de Limburgers een tweede penalty. Aoulad milderde tot 2-3. Ook de bezoekers kregen nog een penalty en zo zorgde Diaby voor de 2-4 eindstand. Een verdiende zege voor Moeskroen dat volgend seizoen opnieuw in de pintjesliga aan de slag mag.