Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Westerlo viert comeback in stijl
Robby Morren

Westerlo heeft zijn terugkeer naar het hoogste niveau in stijl ingezet. Het versloeg de bekerwinnaar met het kleinste verschil. Annys bracht de Kemphanen al vroeg op voorsprong. Daarna gooide het de boel op slot en kon Lokeren nog amper iets creëren.

Robby Morren in Westerlo

Westerlo moest zijn terugkeer in eerste klasse gehandicapt inzetten. Liefst vier spelers moesten een schorsing uitzitten, waaronder nieuwkomers Godeau en Schouterden en tot overmaat van ramp was ook MacDonald niet fit. Minder zorgen voor Peter Maes die enkel De Pauw moest missen.

Lokeren ging vanaf de eerste seconde op zoek naar een snelle voorsprong. De avondzon scheen boven het Kuipje, maar het regende kansen voor de bezoekers in de aanvangsfase. Twee keer moest Van Langendonck alles uit de kast halen om de nul op het bord te houden: op een schot van Overmeire en op een kopbal van Persoons.

Na tien felle Lokerse minuten stak Westerlo de neus voor het eerst aan het venster, en hoe. Verhulst pareerde een kopbal van Gounongbe uit de kruising, maar na 13 minuten was het toch raak. Annys rondde een aanval die via Molenberghs en Sno ging af. Protest wel van Odoi die neerging in het duel met Sno, maar de 1-0 stond op het bord. Lokeren aangeslagen en er was een prima redding van Verhulst nodig om de plaatsbal van Cools te keren.

Strafschop… of toch niet

Met nog 5 minuten voor de koffie weer opschudding in het Kuipje. Gounongbe ging na een duel met Scholz neer in de zestien. Ref Vanbecelaere wees gedecideerd naar de stip en iedereen maakte zich op voor een penalty. Tot de lijnrechter Vanbecelaere een ander verhaal influisterde en Lokeren plots een doeltrap mocht nemen.

Lokeren moest na de pauze vol aan de bak op zoek naar de gelijkmaker. Westerlo hield de boel gesloten en loerde op de counter. Gounongbe glipte al snel door de buitenspelval en dook alleen voor Verhulst op, maar wrong de kans de nek om.

De bezoekers toonden veel goede wil, maar Dennis Van Wijk had Geudens op Vanaken geplakt en het ontbrak aan creativiteit. Peter Maes schreeuwde zijn keel schor, maar het mocht niet baten. Persoons trapte een mooie kans naast. Lokeren verliest na de Supercup nu ook zijn openingswedstrijd. Voor nieuwkomer Westerlo is dit een serieuze opsteker.