Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gouden wissels Vanhaezebrouck: Habibou en Milicevic knallen Gent aan de leiding
Sander De Graeve

AA Gent won na een sterke terugkeer van Zulte Waregem met 3-1. De bezoekers kwamen voor de rust op voorsprong, maar invallers Habib Habibou en Danijel Milicevic zetten de scheve situatie nog recht voor de Buffalo's.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Gent

AA Gent ging in de Ghelamco Arena op zoek naar de leidersplaats tegen Zulte Waregem. Hein Vanhaezebrouck koos voor dezelfde elf die na het uitvallen van Soumahoro de zege forceerden op Standard. Bij Zulte Waregem begon dezelfde ploeg die in eigen huis een gelijkspel haalde tegen Club Brugge.

De thuisploeg begon het best aan de partij, maar grote kansen kwamen er niet. Bij Zulte Waregem was het dik 25 minuten huilen met de pet op, maar daarna kwamen de troepen van Dury erdoor. Bij Gent liep het middenveld met Lepoint en Neto elkaar vlot in de weg. Een dramatische eerste helft van beide heren.

Qua kansen was het een erg mager beestje in de eerste helft. Depoitre besloot oog in oog met Bossut rakelings naast, Raman deed de netten wel trillen, maar liep met de ogen open in de buitenspelval. Zulte Waregem nam daarna het gevaar voor zijn rekening.

Op slag van rust kregen de Gentenaars het deksel stevig tegen de neus gekeild. Idrissa Sylla zorgde voor een unicum. Hij schonk zichzelf een assist. Na een knal tegen de lat draaide hij zich acrobatisch in de volley en Sels was geklopt. De gladiatoren gingen naar binnen onder een striemend fluitconcert van de thuisaanhang.

Gladiatoren, dat mocht haast letterlijk genomen worden. Lepoint en Sylla vochten een robbertje uit in de zestien, hun ploegmaats hadden alle moeite van de wereld om de kemphanen te bedaren. Na een weinig overtuigend begin van de tweede helft gooide Hein Vanhaezebrouck zijn troeven op tafel.

Schwalbe Habibou

Habib Habibou kreeg eindelijk zijn kans om zich te bewijzen en met Danijel Milicevic kwam er creativiteit bij op het middenveld. Die wissel rendeerden haast meteen. Habibou zorgde eerst voor een valse noot door opzichtig neer te gaan in het strafschopgebied, terecht geel, maar even later ging het leer dan toch op de stip.

Kums zette zich achter de bal, nam zijn aanloop en... miste! Bossut ranselde de bal met een goeie redding uit zijn doelvlak. Kums kon wel door de grond zakken na die zwakke poging. Gent bleef drukken, maar moest opletten van de tegenaanval van de bezoekers. Plet en vooral Sylla kwamen dichtbij een doelpunt.

Na 69 minuten was het dan toch raak voor de Buffalo's. Niemand minder dan Habib Habibou trapte volledig vrij een pas van Depoitre, die een goeie match speelde, tegen de touwen. Het was nog niet gedaan. Ook Milicevic bewees zijn waarde met een goal.

Rood Skulason

Skulason ging schlemielig onder een lange bal en de Zwitser bedankte. Voor Skulason niet de laatste valse noot. Bij nog een schwalbe van Habibou vroeg hij om de tweede gele kaart, maar kreeg ze zelf. Douchen dus.

Intussen stond het al 3-1 na opnieuw een penalty. Wat voorafging was slecht theater. Habibou, die in de voorbereiding strafschop na strafschop miste, eiste de bal op. Pas na nadrukkelijke tussenkomst van Vanhaezebrouck en Kums mocht Milicevic de eindstand vastleggen. Twee gouden wissels dus van Hein Vanhaezebrouck bezorgden de Buffalo's de zege.