Datum: 13/09/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen houdt kermis tegen Westerlo: 5-2

KV Mechelen heeft uitgepakt met een knalprestatie tegen Westerlo. Na een spektakelmatch won het met ruime cijfers: 5-2. Het komt daarmee weg van de onderste regionen in de stand en smeert Westerlo de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen verloor voor het interlandreces na een makke prestatie in Charleroi en stond met 6 op 18 toch maar net boven de rode lijn. Het wilde dan ook maar wat graag eindelijk nog eens punten pakken en ging op zoek naar de derde thuiszege. De scalp van Club Brugge en Racing Genk werd al gepakt Achter de Kazerne, nu moesten ook de Kemphanen er aan geloven.

Dat moest Malinwa wel doen zonder Paulussen - maanden uit met een kruisbandletsel. Glenn Claes werd naar de bank verwezen door de coach, Rits en De Witte maakten hun opwachting in het elftal. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken of Gounongbé ook op speeldag 7 de netten zou kunnen bol zetten.

Controle thuisploeg levert op

Van meet af aan was de thuisploeg baas. Het controleerde de match makkelijk en liet Westerlo niet in hun spel komen. Al na twee minuten had Hanni de 1-0 tegen de touwen kunnen/moeten koppen, maar dat lukte niet. Westerlo herstelde het evenwicht enigszins, maar kon niet dreigen.

Uiteindelijk waren het de verloren zonen - Rits en De Witte - die de match openbraken. De eerste profiteerde van een knullige fase achterin om de openingstreffer knap in de korte hoek te trappen, de tweede verlengde een vrije trap met het hoofd in doel. Vlak voor rust voor het eerst de bezoekers. En meteen raak: Gounongbé klom het hoogste aan de tweede paal en tikte de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Vlaamse kermis na de koffie

Na de rust stoomde Malinwa pas echt door. Hanni was deze speelhelft wél snel doeltreffend met het hoofd, door een vrije trap naar de verste paal te sturen. Even later deed Godeau voor zijn team de boeken helemaal dicht met een knullige owngoal.

Nog was het niet gedaan, want we kregen een complete Vlaamse kermis. De thuisploeg regeerde en na enkele gemiste kansen van Cordaro & co was het Rits die met zijn tweede van de avond een orgelpunt zette op de match. MacDonald viel in en scoorde voor de bezoekers, maar dat is nauwelijks meer dan een voetnoot in de knappe zege van Malinwa.

Westerlo heeft voor het eerst dit seizoen verloren, KV Mechelen pakt 9 op 12 in eigen huis en kan terug naar boven gaan kijken in de stand. In die stand staat alles wel nog steeds op een zakdoek.