Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético laat punten liggen in eigen huis
Sander De Graeve

Atlético Madrid kon vanavond zijn goeie seizoensstart niet verderzetten. In eigen huis kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.

Atlético nam het in eigen huis op tegen Celta de Vigo. Geen grote naam, maar wel uitstekend gestart aan het sezoen. De troepen van Berizzo haalden vijf op negen in deze jaargang van de Primera Division. Ze bewezen hun vorm meteen in Vicente Calderon.

Linksback Planas vond linksvoor Hernandez en die versloeg Moya voor de snelle 0-1 na een kleine twintig minuten. De reactie van Atléti liet niet lang op zich wachten. Tien minuten later zorgde Miranda voor de gelijkmaker en nog eens tien minuten later maakte Godín er 2-1 van. Beide centrale verdedigers aan het feest dus.

Nolito legt Vicente Calderon het zwijgen op

Die stand bleef op het bord tot aan de rust en de coach van Celta de Vigo greep in. Hij bracht Nolito voor Alex Lopez en die wissel had meteen effect. De ex-speler van Barcelona -hij verzamelde er veertien speelminuten- werkte de 2-2 voorbij Moya en Atlético mocht helemaal opnieuw beginnen.

Een goaltje scoren lukte uiteindelijk niet meer voor los colchoneros. Meer nog, de bezoekers hadden het meeste balbezit. De ex-ploegmaats van Alderweireld en Courtois verliezen de voeling met de top.