Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Mestalla
Valencia wint topper tegen Atlético Madrid
Sander De Graeve

Spanje maakte zich deze middag op voor de topper tussen Valencia en Atlético Madrid. Beide teams lieten elkaar voor de partij geen duimbreed toe en stonden met 14 punten gedeeld tweede. Valencia liet er geen gras over groeien en gaf de bezoekers een pak voor de broek.

Valencia begon op z'n Duits, een regelrechte blitzkrieg kregen de bezoekers uit Madrid te verduren. Al na dertien minuten keken de troepen van Diego Simeone tegen een 3-0 nederlaag aan.

Miranda werkte de bal in zijn eigen doel en André Gomes en Nicolas Otamendi deden er nog een schepje bovenop. Mandzukic kon nog voor de koffie tegen scoren namens Atlético.

Guilherme Siqueira kreeg de kans om er van de stip nog voor de rust 3-2 van te maken, maar hij miste. Het bleek typisch voor de wedstrijd van Atlético. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Valencia springt over Barcelona naar de eerste plek, maar de Catalanen spelen momenteel nog bij Rayo Vallecano.