Stadion: Jan Breydel
Vidarsson debuteert met nederlaag
Tamara Vereecken

Lierse pakte vanavond drie gouden punten op het veld van Cercle Brugge. De Pallieters waren de betere ploeg en kwamen nooit echt in de problemen tegen een Cercle dat duidelijk z'n draai nog niet gevonden heeft.

Nodeloos te zeggen dat Cercle Brugge en Lierse voor een zespuntenmatch stonden vanavond. Trainer Stojanovic nam zijn jongens zelfs mee op afzondering om deze wedstrijd voor te bereiden. Losada was er opnieuw bij na z’n schorsing, ook El Messaoudi en Sayed kwamen aan de aftrap, dat ten koste van Wanderson en Kasmi.

Nieuwbakken hoofdcoach Arnar Vidarsson wijzigde zijn ploeg op vier plaatsen: hij liet D'Haene en Godee op de bank, Kabananga kreeg rust na z’n interlandverplichtingen en N’Diaye was geschorst. Valcke, Sukuta-Pasu, Van Roose en Bacelic stonden in de basis.

Blunder Wils afgestraft

Cercle Brugge begon sterk aanvallend aan de partij en dat leverde meteen reuzenkans op voor Sukuta-Pasu, Bajkovic hield hem van de quasi-gemaakte goal. De gemotiveerde thuisploeg kreeg na amper tien minuten echter een koude douche.

Stef Wils speelde te nonchalant terug op Werner met Masika in z'n rug. Die was bij de pinken, onderschepte de bal en trapte het leer voorbij de Cercle-goalie. De bezoekers op voorsprong dus.

De thuisploeg was van slag en slaagde er niet in om z’n spelniveau van de aanvangsfase verder op de mat te brengen. Lierse nam dan ook de bovenhand en liet bij momenten mooie dingen zien. Losada en Masika kregen nog kansen om de voorsprong te verdubbelen maar slaagden daar niet in.

De groen-zwarte supporters waren niet tevreden over wat hun team liet zien en lieten zich horen. Even voor rust konden ze dan toch juichen toen Sukuta-Pasu een penalty feilloos omzette. Gumienny had de bal op de stip gelegd na hands van El Messaoudi.

Snelle goal na de rust

Lierse kwam uit de kleedkamer met de duidelijke intentie om de 1-1 zo snel mogelijk om te zetten in een voorsprong. Keita kreeg een eerste serieuze kans, maar het was pas bij de tweede poging dat de bal tegen de netten ging, 1-2.

De bezoekers creëerden veel ruimte op het middenveld maar kregen die ook van de thuisploeg. Cercle slaagde er maar niet in de touwtjes in handen te nemen en echte kansen af te dwingen.

Na een fout op de bedrijvige Keita wees Gumienny naar de stip. Losada eiste de bal op maar trapte de elfmeter naast. Dit leek de Vereniging opnieuw moed te geven en ze trokken dan ook meer naar voren met twee goeie kansen als gevolg.

Een knap schot van Buysse werd door Bajkovic nipt in hoekschop getikt. Kabananga maakte uit die corner bijna de gelijkmaker maar een Lierse-verdediger redde van de lijn. Een echt slotoffensief kwam er nadien niet meer.

Lierse pakte op die manier drie gouden punten mee uit Brugge. Vidarsson kon het tij niet keren in z'n eerste match, Cercle blijft achter met nul op twaalf en staat nu alleen voorlaatste.