Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
Santini sloopt Beverse muur in extremis
Timothy Collard

KV Kortrijk heeft in extremis de drie punten thuisgehouden tegen Waasland-Beveren. Ivan Santini kroonde zich tot man van de wedstrijd met een doelpunt aan het begin én aan het einde van de wedstrijd. Dat Coosemans een penalty stopte, leverde uiteindelijk niets op voor de Waaslanders.

Timothy Collard in Kortrijk

Yves Vanderhaeghe opteerde bij KV Kortrijk voor zijn typeploeg. Enkel Klaasen kwam in de ploeg ten koste van de geschorste Pavlovic. Bij Waasland-Beveren geen David Hubert, die aan de kant bleef met een blessure en vervangen werd door debutant Hugo Sousa.

Vroege Santini

De wedstrijd ging van start met slordigheden langs beide kanten, maar na amper zeven minuten was de thuisploeg toch al aan het feesten. Poulain bracht een lange corner van Matton terug voor doel, waar Santini boven alles en iedereen uittorende en simpel binnen knikte.

De vlam in de pan, denk je dan. Maar wie dat dacht kwam even bedrogen uit. De Kerels leken niet meteen bij machte om door te drukken voor een tweede doelpunt, terwijl Waasland-Beveren al helemaal zijn wil niet kon opleggen aan Kortrijk.

Wat volgde was een slordige pot voetbal, met nauwelijks doelgevaar. Matton was nog het dichtst bij een goal, maar nadat hij Coosemans omspeelde besloot hij in het zijnet. Geen gigantische misser, want de teruggekeerde Sousa maakte het hem allesbehalve makkelijk.

Emond scoort, Coosemans stopt penalty, rood voor Rowell

Wie dacht dat het na een kwartiertje van bezinning wel zou beteren na rust, kwam al voor de tweede keer op dezelfde avond bedrogen uit. Geen beterschap in voetballend opzicht, tot Ronny Van Geneugden plots twee wissels doorvoerde.

Destorme en Emond kwamen op het veld en die laatste lokte quasi meteen een strafschop uit, die hij ook zelf wist om te zetten. Alles te herdoen voor de thuisploeg, die luttele minuten later ook een – zij het lichtere – elfmeter kreeg.

Late Santini

Rowell liep – niet voor de fout, maar wel voor protest – domweg tegen zijn tweede gele kaart aan. Inacceptabel, en Coosemans schold hem de huid vol en pepte zichzelf zo op om de poging van Chevalier uit zijn kooi te ranselen. Zo geschiedde ook: het bleef bij 1-1 en Coosemans hield zijn ploeg in de match.

Kortrijk probeerde in de slotfase een slotoffensief in elkaar te boksen en in de allerlaatste minuten was het dan toch nog raak. Santini strafte een misverstand tussen Corstjens en Coosemans genadeloos af met een lobje. Drie punten voor KVK, nul voor Waasland-Beveren.