Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi en Club vergeten te scoren in aangename pot voetbal
Manuel Gonzalez

Club Brugge kreeg vanavond de kans om naast RSC Anderlecht aan de leiding van het klassement te komen, maar had het allesbehalve onder de markt tegen een goed spelend Sporting Charleroi. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-0.

Cédric De Volder in Charleroi

Club Brugge had de voorbije weken de wind in de zeilen in onze Jupiler Pro League en blauw-zwart had op Mambourg dan ook maar één doel: Sporting Charleroi opzij zetten en op die manier naast RSC Anderlecht op de eerste plaats komen. Opvallende keuze van Michel Preud’homme: Timmy Simons kreeg rust. Zijn vervanger was Gato Silva. Tom De Sutter behield het vertrouwen in de aanval.

Leuke eerste periode, maar geen doelpunten

De West-Vlamingen probeerden – zoals elke wedstrijd – de wedstrijd vanaf minuut één in de handen te nemen, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor Charleroi. Neeskens Kebano etaleerde zijn goede vorm en presenteerde Clinton Mata het openingsdoelpunt op een schoteltje aan. De debutant van de Zebra’s legde de bal echter aan de verkeerde kant van de paal.

Ruud Vormer kopte blauw-zwart na zo’n twintig minuten voetballen overigens op voorsprong, maar Alexandre Boucaut vond het te vroeg voor een Brugs feestje. De scheidsrechter van dienst oordeelde op aangeven  van zijn assistent dat de Nederlandse middenvelder in buitenspelpositie stond. Extraatje: de arbitrage deed het ook al uitstekend toen Karel Geraerts veel te opzichtig op zoek ging naar een strafschop tegen zijn voormalige werkgever.

MPH gooit systeem om, zonder succes

Mambourg was vanavond niet volgelopen, maar de afwezigen hadden ongelijk. Beide elftallen voetbalden met open vizier en de Zebra’s slaagden er zelfs regelmatig in om de blauw-zwarten te doen puffen, kreunen en zweten. Preud’homme greep in, posteerde Simons in een driemansdefensie, liet zijn flanken ten aanval trekken en gooide er met Nicolas Castillo een extra spits bij.

Het was echter niet blauw-zwart, maar Charleroi dat het tempo de joegte injoeg. Mata had zijn enorme misser van voor de koffie bijna goed gemaakt, maar zijn schicht spatte uiteen op het doelhout. Club probeerde wel nog een slotoffensief ineen te knutselen, maar de blauw-zwarte aanvallen werden zonder moeite afgeslagen door het Henegouwse verweer.