Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Moustoir
Batshuayi kan zuur puntenverlies niet vermijden, Carrasco scoort

Olympique Marseille is vooralsnog leider in de Franse competitie. Het liep wel een blauwtje bij Lorient, waar het niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. En dus kan PSG profiteren en de leidersplaats overnemen.

Lorient - Marseille 1-1

Na een halfuur was er geen vuiltje aan de lucht toen Payet de 0-1 op het scorebord wist te zetten, maar even later was alles te herdoen na een strafschop. Ayew miste niet vanop de stip.

In de tweede helft kreeg ook Michy Batshuayi nog een halfuurtje om het verschil te proberen maken, maar ook dat lukte niet meer: het bleef bij 1-1 en zo kan PSG later deze speeldag op en over Marseille springen.

Monaco - Lens 2-0

Yannick Ferreira-Carrasco kon wel winnen met zijn Monaco. Wallace had zijn ploeg nochtans in de problemen gebracht met een rode kaart na een halfuur, na de rust beslisten penalty's over de match.

Berbatov miste niet, aan de overkant deed Valdivia dat wel. Gescoord werd er daarna niet meer, tot onze landgenoot in blessuretijd alsnog de score wist te verdubbelen.