Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Anderlecht freewheelt naar 1/4de finales tegen Zulte Waregem

Anderlecht kende amper een probleem met RC Mechelen. De noodlijdende tweedeklasser kreeg al snel twee doelpunten tegen, ondanks fel weerwerk van doelman Griffin De Vroe. En daarna was het freewheelen tot het einde voor paars-wit. Drie beloften maakten hun debuut. En nu wacht Zulte Waregem.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht maakte vanaf minuut één duidelijk dat het snel komaf wou maken met de nummer 15 uit tweede klasse, wiens spelers al maanden niet meer betaald werden en waar er een vijftiental man op training komt opdagen.

Paars-wit voetbalde het eerste kwartier vier goeie kansen bij elkaar via Mitrovic, Cyriac, Kawaya en Kabasele, maar het was wachten tot verdediger Tuteleers in de fout ging om Cyriac de openingstreffer te zien aantekenen. En nog geen tien minuten later kroop Cyriac in de rol van aangever om Kabasele aan de tweede paal te laten scoren.

Penalty Tielemans: geen discussie

Simpel en match gespeeld. Zelfs met een ploeg die als B-elftal kon betiteld worden. Cyriac, Kawaya, Kabasele, Kljestan, Dendoncker, Colin en Roef zijn immers geen basisspelers. Dat Defour, Praet, Conte en Vanden Borre met grotere en kleinere kwaaltjes sukkelden had daar veel mee te maken.

Minuut 35 en Tielemans mocht na een penaltyfout op Cyriac er nog eentje bijdoen vanop elf meter. Geen discussie deze keer en feilloos omgezet. 3-0 bij de rust. Deze keer geen misstap van de Brusselaars. Dat was al de conclusie bij de rust. Alleen afwachten hoeveel er nog zouden bijkomen.

Debuut Matthys, Bastien en Leya Iseka

Anderlecht zette de knop echter op spaarstand. Begrijpelijk met nog een pak matchen in de maand december in het achterhoofd. Met nog een kwartier te gaan liet Hasi nog een belofte - Matthys was ook al ingevallen - zijn debuut maken. Aaron Leya Iseka, broer van Mitchy Batshuayi, mocht het veld op. En ook Samuel Bastien mocht nog een handvol minuten volmaken.

Anderlecht scoorde nog één keer: tien minuten voor tijd maakte Kabasele zijn tweede. Weinig energie verspild, veel jongeren en makkelijk door. Besnik Hasi zal tevreden zijn. En het bestuur ook: op een gegeven moment stonden er acht spelers uit de jeugdopleiding van Anderlecht op het veld. Brulmans milderde met een Vazquez-vrijschop nog tot 4-1, maar daar bleef het ook bij.