Speeldag: Speeldag 22
Stadion: White Hart Lane
Overzicht Engeland: Fellaini en Vertonghen tonen hun club de weg
Diederik Geypen

In Engeland gaat de Premier League ongehinderd voort. Op speeldag 22 kende Chelsea een gezondheidswandeling bij Swansea. Doelpunten van Fellaini en Vertonghen openden de poort naar zeges voor Man United en Tottenham.

Swansea City - Chelsea 0 - 5

De Blues hakten een mak Swansea voor rust volledig in de pan. Oscar en Diego Costa scoorden elk twee keer. De Spanjaard zit intussen aan 17 competitierozen. Na rust maakte Schürrle de forfaitscore compleet.

Man United - QPR 2 - 0

Marouane Fellaini kende een cruciale rol bij de Mancunians. De Rode Duivel viel aan de rust in en zorgde met een droge knal in het dak van het doel voor de openingsgoal. Vieren deed de middenvelder met maatje Adnan Januzaj die aan de kant bleef. Invaller Wilson verdubbelde nog tot 2-0.

Tottenham - Sunderland 2 - 1

Ook Jan Vertonghen zette zijn team op weg naar winst. Na drie minuten werkte de verdediger het leer met de rechter tegen de touwen. De reactie van Sunderland was subliem. Larsson krulde een vrije trap heerlijk over de muur. In de slotseconden trok Eriksen zoals zo vaak de Spurs over de streep.

Aston Villa - Liverpool 0 - 2

Tweede clean sheet op rij voor Simon Mignolet. De Rode Duivel hield zijn netten schoon tegen Christian Benteke en co. Teammakkers Borini en Lambert deden de rest.