Datum: 07/02/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion
Consternatie: Zulte Waregem verliest opnieuw van Lierse

0 op 6 voor Zulte Waregem tegen Lierse. Dat is het trieste bilan na een wedstrijd waar de thuisploeg pas echt wakker schoot na de 0-3. Lierse? Dat mag nog een beetje dromen van play-off 2 na de knappe zege, die het te danken heeft aan Kasmi (twee beauty's) en keeper Bajkovic.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem heeft er al een heel vreemd seizoen op zitten. Het speelt vaak goed tegen topploegen, maar heeft het al keer op keer laten liggen tegen teams uit de onderste regionen. Thuis tegen Westerlo, Cercle en Waasland-Beveren werd bijvoorbeeld verloren.

Dat wilde het - zonder geblesseerden Verboom, Cissako en N'Diaye - proberen om te keren tegen hekkensluiter Lierse, dat al sinds 14 oktober niet meer won in de Jupiler Pro League.

Penalty's met hopen

Wat een wedstrijd kregen we op onze boterham in het Regenboogstadion. Niet dat het voor de rust allemaal zo interessant was: te veel slordigheden bij de thuisploeg, te weinig blokvorming vooruit bij de bezoekers zorgden er voor dat na er na een sterke opening van Essevee weinig voetbal overbleef.

Een nieuwe belegering van een uiterst sterk keepende Bajkovic leverde ook niets op voor Kaya en co, aan de overkant was het wel raak: Zizou onderuit randje zestien, bal op de stip en Velikonja koeltjes voor de 0-1.

Kasmi en Bajkovic doen het voor Lierse

In de tweede helft dan toch weer een scherper Essevee de eerste minuten, maar gaandeweg zakte het vuur weg. Kasmi kon met twee knappe doelpunten (het ene een leuk schot, het andere een mooie voorbereiding van Wanderson)  als matchwinnaar naar huis.

Maar misschien moeten we toch ook Bajkovic een dikke pluim geven. Hij ranselde een elfmeter van Trajkovski uit zijn kooi en was ook paraat op een inzet van Kaya en Gimbert. Rossi kon wel milderen met een kopbal en een nieuwe strafschop, maar de gelijkmaker kwam niet meer.

Lierse wint zo eindelijk nog eens en mag nog enige hoop koesteren om play-off 3 te ontlopen, Zulte Waregem laat het - opnieuw - liggen tegen een degradatiekandidaat.