Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Nou Camp Barcelona
Atlético laat Vicente Calderón drie keer daveren
Lennert Vannooten

Net als twee weken geleden tegen stadsrivaal Real (4-0) haalde Atlético Madrid opnieuw uit in het eigen Vicente Calderón. Kind van de rekening werd Almería.

Atlético Madrid - Almería 3 - 0

Atlético wilde profiteren van het puntenverlies dat Barça leed en deed dat ook. Mandzukic deed de debatten open met een penaltygoal. Griezmann zorgde met twee goals voor een ruime 3-0-ruststand. In de tweede helft verandere er niets meer aan de score.

Cordoba - Valencia 1 -2

Valencia maakte in de vooravond niet de fout die FC Barcelona wel maakte. De club uit de sinaasappelstad ging op bezoek bij de rode lantaarn.

De laatste in La Liga is nog steeds Cordoba. André Gomes bracht Valencia voor de pauze op 0-1. Een zuinige zege leek in de maak, maar Ghilas stelde een kwartier voor tijd gelijk. Toch konden de bezoekers nog met de winst gaan lopen. Piatti zorgde voor 1-2.

Barcelona - Malaga 0 - 1

Barcelona laat de kans liggen om Real Madrid onder druk te zetten. Het verloor in Camp Nou met 0-1 tegen Malaga. Malaga blijft zevende met 9 punten voor op eerste achtervolger Espanyol.

Barcelona verloor van de nummer zeven in de competitie met 0-1. Juanmi scoorde al na zeven minuten. Er vielen zeven gele kaarten tijdens de wedstrijd. De Catalanen blijven automatisch tweede, maar laten de kans liggen om Real Madrid onder druk te zetten.