Datum: 07/03/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Guldensporenstadion
'Teddy' en Henkinet knuffelen Kortrijk naar play-off 1, Cercle heeft een probleem

KV Kortrijk heeft zich met bloed, zweet en tranen voorbij Cercle Brugge geknokt. Lange tijd was het voetbal niet om aan te zien, maar uiteindelijk werd er wel met 1-0 gewonnen. En de bezoekers konden het nochtans met een strafschop goedmaken, maar Smolders miste vanop de stip.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

• Kortrijk zet Cercle weg met kleinste verschil
  • Chevalier zorgt voor de goal voor play-off 1
  • Gemiste strafschop toont scoringsprobleem Cercle pijnlijk aan
  • Vereniging ziet play-off 3 dichtbij komen

Zowel voor Kortrijk als voor Cercle Brugge was het op speeldag 29 van moeten. De Kerels zitten in volle strijd voor de top-6 en een bijhorend ticket voor play-off 1, de Vereniging zoekt punten om play-off 3 te vermijden.

Dat doen beide teams wel met de verwachte namen. Geen Matton en de geschorste Marusic bij de thuisploeg, dus mocht Van Eenoo starten tegen zijn ex-club. Een doelpuntje prikken lukte hem echter niet.

Hele slappe koffie voor de koffie

Voor de rust kon echter niemand scoren. We onthouden van die eerste 45 minuten? Een mooie, heldere hemel. En die ene knal van Kabananga tegen de paal - de staak trilde nog enkele uren na.

Al was dat trillen misschien ook wel door het zinderende publiek achter die goal: de thuisfans hadden een missie, hun team naar play-off 1 stuwen. Op het veld hadden de Kortrijkzanen er echter veel minder zin in. Slappe koffie, we hadden het al moeten doorhebben toen bleek dat er geen drinkbare koffie was in de perszaal voor de match.

Chevalier breekt ban, Henkinet pakt strafschop

In de tweede helft meer schwung van de thuisploeg, al leverde het ook dan aanvankelijk weinig tot niets op. Chevalier toonde zich wel, maar drukte een paar keer onbesuisd af.

Tot hij plots in zijn loop werd aangespeeld en met een knappe lob wél voor de 1-0 zorgde. Toch was het verhaal nog niet geschreven, want Cercle kreeg nog een strafschop. Henkinet pakte de inzet van Smolders, waardoor de Vereniging zijn scoringsprobleem nog eens extra in de verf zette.

Door de overwinning van Kortrijk en het puntenverlies van Charleroi in Jan Breydel is de Veekaa zeker van play-off 1, Cercle zakt naar plek 15 door de overwinning van Moeskroen tegen Westerlo.