Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Refaelov trapt Club met twee strafschoppen voorbij Standard
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van Standard. Het kostte een pak moeite, maar Lior Refaelov en een domme Jorge Andrade hielpen blauw- zwart terug aan de leiding. Oh ja, Victor Vazquez maakte al meteen zijn wederoptreden.

Cédric De Volder, Aernout Van Lindt en Jordan Horwood in Brugge

• Club Brugge was voor de pauze werkelijk nergens
  • Jorge Andrade bezorgt blauw-zwart twee strafschoppen met domme acties
  • Victor Vazquez is al hersteld van zijn enkelblessure

Club Brugge en Standard tekenden vanmiddag voor de eerste klassieker van play-off 1. En de vlam zat meteen in de pijp. De aanwezigen op Olympia kregen al na amper één minuut en zes seconden een doelpunt voorgeschoteld.

1’ 6’’

Een voorzet van Mehdi Carcela bleef hangen voor de neus van Mathew Ryan. De doelman van blauw-zwart vergat zich op het leer te gooien en Adrien Trebel was er als de paashaas bij om de opener in de Brugse strot te duwen, 0-1.

Waren dat trouwens de blauw-zwarte gladiatoren die twee weken geleden nog de Beker van België pakten? We vroegen het eventjes na: er werd geen diefstal gemeld uit het materiaalhok. Dit waren de gebruikelijke namen, maar Club Brugge was voor de pauze werkelijk nergens.

Dom, dommer, domst

De troepen van Michel Preud’homme mochten zich gelukkig prijzen dat het licht bij Darwin Andrade op slag van rust een eerste keer uit ging. De flankverdediger gleed veel te laat in op Lior Refaelov. En de Israëliër weet zich wel raad met strafschoppen, met 1-1 aan de koffie.

Andrade ging na de rust echter gewoon door. Het leek de Colombiaan een goed idee om de voorzet van de ingevallen Obbi Oularé met de hand tegen te houden. En Refaelov weet zich wel raad met strafschoppen, het vervolg: 1-2. Club voetbalde dan wel niet, maar won wel de wedstrijd.

Het geluk van de (toekomstige) kampioen?

We beginnen stilaan te geloven in het kampioenengeluk van blauw-zwart. Het zwakke spel zal het  supporterslegioen wellicht collectief worst wezen. Club Brugge pakt de volle buit en stoot KAA Gent na enkele uren alweer van de koppositie. Slecht voetbal met de overwinning. Is dat dan het kampioenenspoor?