Stadion: Stade Michel d'Ornano
Monaco wint, glansrol voor Rode Duivel
Lander Marin

AS Monaco had vanavond niet veel problemen met SM Caen. Met drie knappe goals wisten de Monegasken de winst binnen te halen. Yannick Ferreira Carrasco stond in de basis en liet van zich horen.

In de 29ste minuut deed de Rode Duivel alsof hij naar binnen wou snijden, maar tikte de bal dan op zijn Ronaldo’s achter het steunbeen, waarna hij Anthony Martial met een lage voorzet de 0-1 voorschotelde. De Franse aanvaller deed wat hij moest doen en plaatste de bal in één tijd in doel.

In de 64ste minuut gaf Ferreira Carrasco de bal na een kort genomen hoekschop mee met Bernardo Silva. De Portugees passeerde twee Caen-spelers alsof ze lucht waren, en schoot dan met links de 0-2 tegen de touwen. Prachtig doelpunt.

Met nog vijf minuten officiële speeltijd te gaan, scoorde Silva zijn tweede van de avond. De splijtende assist kwam van de voet van Martial, die de openingsgoal maakte.

Toegegeven: de tweede assist van de Belg was niet echt zijn verdienste, maar de eerste was er eentje om in te kaderen. Daarom riep Wilmots hem dus op.