Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Doelpuntenkermis op Mambourg: flitsend Charleroi maakt Kortrijk genadeloos af
Timothy Collard

Een swingend Sporting Charleroi heeft zondagavond nog eens serieus uitgepakt tegen een teleurstellend KV Kortrijk. Het was een ware doelpuntenkermis op Mambourg, en dankzij onder meer een flitsende Dieumerci Ndongala kwam de ploeg van Felice Mazzu in totaal vijf keer tot scoren.

Timothy Collard in Charleroi

Felice Mazzu voerde drie wijzigingen door in vergelijking met vorige week op Gent. Willems, Marcq en Ndongala kwamen in de ploeg. Bij Kortrijk één wijziging in vergelijking met vorige week op Standard. Marusic verving de geblesseerde Capon.

Zeven dolle minuten: drie doelpunten!

Supporters die een minuut of zeven te laat waren op Mambourg, zullen zich dat nog lang beklagen. In die tijdspanne vielen er maar liefst drie doelpunten! In minuut twee opende Kebano de score vanop de stip, maar dat was lang niet de enige vroege goal.

Marusic bracht Kortrijk langszij met een lage schuiver, terwijl Koulibaly de bal vier minuten later maar tegen de touwen te duwen had na goed voorbereidend werk van Ndongala.

Kortrijk herstelde het evenwicht en in de slotfase van de eerste helft hing Stijn De Smet de bordjes opnieuw in evenwicht. Maar Charleroi wilde met een voorsprong gaan rusten en dankzij de tandem Kebano-Ndongala lukte dat nog. Ndongala mocht alleen op doel af en deponeerde het leer keurig naast Henkinet binnen: 3-2 aan de rust!

Opnieuw droomstart voor Charleroi

Een kwartier in de kleedkamer zitten na zo’n doelpuntenkermis in de eerste helft, dan verwacht je niet meteen opnieuw een verschroeiende start in de tweede helft. Maar daar dachten de Zebra’s anders over.

Geen minuut was er verstreken toen Chanot een voorzet van Willems over zijn hoofd zag vliegen en Ndongala de bal propertjes tussen de benen van Henkinet duwde. Dat ook Gertjan De Mets geblesseerd in de kleedkamer bleef, maakte het er voor de bezoekers allemaal niet makkelijker op.

Lobje Tainmont, blessure Kebano

Charleroi rook bloed en duwde Kortrijk niet veel later helemaal tegen de touwen. Op het uur ontving Tainmont de bal op links. De Franse linkspoot twijfelde niet en pakte uit met een lob en zijn poging ging over Henkinet in doel: 5-2 en meteen ook over en uit voor de ploeg van Vanderhaeghe.

Het uitvallen van Charleroi-smaakmaker Kebano onthoofdde de wedstrijd enigszins, maar de manschappen van Mazzu kwamen eigenlijk nooit meer in de problemen. De Zebra’s staan nu alleen vijfde, op een punt van Standard. En Kortrijk, dat kon de turbulente week niet van zich afspelen en blijft zesde.