Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Stadio Sant'Elia
Mpoku sluit seizoen (en periode bij Cagliari?) af met goal in spektakelmatch
Timothy Collard

In de Serie A stond zondag de laatste speeldag van het seizoen op het programma. Cagliari was al zeker van degradatie, maar het sloot het seizoen alsnog af met een overwinning.

Paul-José Mpoku en co keken zondagavond Udinese in de ogen en het duel leverde nogal wat spektakel op. Cagliari stond al gauw 2-0 voor na goals van Sau en Joao Pedro, maar op slag van rust prikte Aguirre tegen namens de bezoekers.

Lange tijd bleef er 2-1 op het scorebord staan, maar in de slotfase schakelden beide ploegen een versnelling hoger. Mpoku zorgde voor de 3-1, Bruno Fernandes zorgde twee minuten later voor de aansluitingstreffer en verschalkte nog eens vier minuten later zijn eigen doelman zodat het plots 4-2 stond.

Ook Théréau aan het kanon

En nog was het niet gedaan. Théréau (ex-Anderlecht en ex-Charleroi, nvdr.) tekende de 4-3 aan. Het bleef nog even heel spannend, maar doelpunten vielen er niet meer. En zo sluit Mpoku zijn seizoen, en misschien ook wel zijn periode bij Cagliari, af met een doelpunt.