Speeldag: Supercup
Barcelona wint het Golazo-festival in Tbilisi
Manuel Gonzalez

Barcelona verslaat Sevilla met 5-4 in Europese Supercup

In Tbilisi, Georgië, werd vanavond gestreden om de Europese supercup. Het werd een Spaans onderonsje tussen Barcelona en Sevilla. Een onvergetelijke avond: 4-4 na 90 minuten. In de slotfase van de verlengingen werd Pedro nog dé held!

De Supercup moest het wel stellen zonder Belgische toets. Thomas Vermaelen zat niet in de kern bij Barcelona. Bij Sevilla begonnen Immobile en Konoplyanka op de bank. Gameiro moest de klus in de spits klaren.

Drie vrije trappen

Het eerste kwartier werd gekruid door het WK vrije trappen voor gevorderden. Deelnemers: Lionel Messi en Ever Banega. Die laatste opende de score na amper drie minuten. Een knappe penseelstreek in de linkerhoek.

Maar Messi zou niet dé artista zijn als hij niet zou proberen om die prestatie te overtreffen. Met de gekende precisie krulde de Argentijn er twee binnen. Drie op drie wat betreft de vrije trappen dus. Daarna leken de Spaanse pepers van bij de start een beetje uitgewerkt bij Valencia.

Rafinha daarentegen toonde dat hij ook de goal weet staan. De vervanger van Neymar prikte vlak voor rust de 3-1 binnen. Luis Enrique heeft er met de MSR-variant weer een nieuwe mogelijkheid bij.

Sevilla veert recht

Vroeg in de tweede helft deed Suarez de boeken helemaal dicht: 4-1. Tenminste, dat dachten we. De troepen van Emery begonnen aan een onwaarschijnlijke return. Reyes schonk het doelpunt van de hoop, Gameiro joeg de 4-3 tegen de touwen van op de stip!

Het slotakkoord was voor Konoplyanka. De killer van Club Brugge houdt blijkbaar niet van FCB, want ook de ploeg van Luis Enrique moest eraan geloven. Tien minuten voor tijd hing hij de bordjes weer gelijk.

Venijn in de start

In de verleningen viel er niet veel meer te beleven. Tot in minuut 115 Lionel Messi zich weer achter de bal mocht zetten voor een vrije trap. Hij had het matchpoint in handen, Beto zorgde voor een return, maar Pedro maakte het af! Al was Rami helemaal op het einde nog dicht bij de ‘tie-break'.