Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent speelt met vuur, maar houdt drie punten thuis
Sander De Graeve

In Gent heeft de uittredende kampioen de punten kunnen thuishouden tegen een vooral voor de rust fris voetballend STVV. Na de koffie nam Gent over, maar het kon geen goal meer toevoegen aan de 1-0 van Depoitre. Aan het eind kwam STVV zelfs nog sterk opzetten.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent en STVV begonnen eraan in een zonovergoten Ghelamco Arena. Bij de bezoekers kregen we geen Yohan Boli te zien. De spits had zich op de laatste training geblesseerd en werd vervangen door Ono. Bij Gent verdween Rafinha uit de ploeg voor Simon. Hein Vanhaezebrouck liet zijn troepen aantreden in een 4-2-3-1.

STVV toonde zich zoals verwacht een taaie klant. De Kanaries speelden goed mee en kregen voor de rust enkele kansen. Vooral Edmilson, Ono en Dompé waarschuwden de Buffalo’s. Tot aan minuut vijfentwintig bleef de wedstrijd in evenwicht, maar daarna nam Gent het commando over.

Lelijke blessure Edmilson

De eerste echt splijtende aanval leverde meteen de eerste goal op. Na een goeie één-twee tussen Milicevic en Asare kon die laatste de bal panklaar leggen voor Depoitre die zo Dutoit geen kans liet. Gent kreeg vertrouwen en trok het gas daarna open.

De eerste helft kende nog een tweede domper voor STVV. Edmilson Jr., aan een uitstekende partij bezig, kreeg een duw van Dejaegere en knalde keihard tegen Neto aan. Een Braziliaans pluimgewicht tegen Braziliaans graniet. Edmilson moest het veld verlaten met pijnlijke ribben.

Met Edmilson verdween heel wat kwaliteit bij de Kanaries. Na de rust kwam het team van Yannick Ferrera er amper aan te pas. Het werd fysiek steeds zwaarder om de ruimtes dicht te lopen en Gent kampeerde op de helft van de bezoekers.

Dompé met een wereldknal

Het grootste probleem van Gent blijft het overwicht omzetten in doelpunten. Er volgden nog enkele kansen, maar te weinig voor het overwicht dat het team van Vanhaezebrouck tentoon spreidde. Door die 1-0 stand bleef STVV ook moed hebben.

Twintig minuten voor tijd vertaalde dat zich in enkele goeie mogelijkheden voor de bezoekers. Dompé pakte uit met een geweldige knal op de lat en Matz Sels bracht zijn team bijna in de problemen door twee onzekere tussenkomsten.

Gent houdt stand

Gent speelde met vuur, maar kon de voorsprong uiteindelijk toch vasthouden. De ingevallen Raman besloot nog op Dutoit en ook Depoitre kreeg nog enkele voorzetten, maar het bleef bij 1-0. De kampioen houdt zo de punten thuis, maar heel veel overschot had Gent niet.