Timothy Collard

Lazio wint dankzij doelpunt Biglia, gelijkspel AS Roma

Het nieuwe seizoen in de Serie A is op gang getrapt, maar AS Roma was nog niet meteen bij de les. Radja Nainggolan en co lieten op de openingsspeeldag meteen punten liggen. Lazio begon wel met een zege.

Verona - AS Roma 1-1

Het was tijdens Verona-AS Roma lange tijd wachten op doelpunten, maar rond het uur brak de wedstrijd echt open. Jankovic kon een prima voorzet van dichtbij tegen de touwen duwen en zo stond het 1-0.

Roma reageerde vrijwel meteen en amper vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht dankzij een heerlijke knal van grote afstand van Florenzi. Beide ploegen kwamen nog eens piepen, maar de gelijke stand bleef op het bord staan. En zo begint Roma slechts met één punt aan het seizoen.

Lazio - Bologna 2-1

Lucas Biglia zette Lazio tegen Bologna op weg naar de zege. Met een knappe volley opende hij de score. Zes minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen debutant Kishna voor de 2-0 zorgde.

Nog voor de rust lukte Mancosu de aansluitingstreffer, goed voor een spannende tweede helft. Kort na het uur maakte Milinkovic-Savic zijn debuut voor Lazio. Veel indruk maakte hij voorlopig nog niet: een gele kaart was zijn belangrijkste wapenfeit.