Speeldag: Ronde 2
Mirallas en Lukaku voorkomen drama

Everton met veel moeite door dankzij goals Kevin Mirallas en Romelu Lukaku

Everton was als een patatje aan het spelen op bezoek bij Barnsley. Gelukkig konden Romelu Lukaku en Kevin Mirallas voorkomen dat er een vroege uitschakeling te noteren viel.

Barnsley is een bescheiden derdeklasser in Engeland en normaliter dus een hapklare brok voor een team als Everton. Maar: Winnall en Watkins maakten er nog voor het halfuur erg verrassend 2-0 van.

Everton raakte maar niet in de wedstrijd en het was wachten tot na de rust op de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk via Kevin Mirallas

3x België

Naismith bracht The Toffees zelfs op gelijke hoogte, maar Crowley dompelde Everton toch opnieuw in rouw. Tot Romelu Lukaku nog voor de gelijkmaker (en verlengingen zorgde).

Daarin scoorde de Rode Duivel nogmaals, tussendoor was er ook nog een owngoal van de moegestreden thuisploeg. 3-5: Everton bekert verder in de League Cup, met dank aan de Belgen.