Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Depoitre knalt knappe zege KV Mechelen aan diggelen
Sander De Graeve

KV Mechelen zag een 1-2 voorsprong in rook opgaan in de slotfase tegen een zwak AA Gent

KV Mechelen heeft kampioen Gent ei zo na een stevige peer gestoofd. De Kakkers toonden zich gewoonweg beter dan de Buffalo's en stonden dankzij een ijzersterke Veselinovic bijna heel de partij op voorsprong. Depoitre redde in blessuretijd dan toch nog de meubelen.

Sander De Graeve in Gent

Gent moest het sowieso al zonder Brecht Dejaegere doen tegen KV Mechelen, in de loop van de dag viel ook Milicevic nog uit. De Servische Zwitser had last van een keelontsteking. Mechelen kwam in dezelfde opstelling als AA Gent aan de aftrap met Paulussen en Claes op de positie ‘Foket’ rechts en links.

Gent begon nog snedig met een kans voor Raman, maar dan trok KV Mechelen ten aanval. De Kakkers toonden zich een pak sterker dan de voorbije weken en kregen de ene kans na de andere. Sels pakte uit met een redding of vijf en het doelhout kwam twee maal tussenbeide.

De Mechelse aanvallers sneden door de Gentse verdediging als een mes door boter. Één van die kansen ging uiteindelijk tegen de touwen. Rits en Wolski zetten een heerlijke aanval op en Veselinovic hoefde maar binnen te tikken. Hij verdiende die goal. Haast elke aanval begon bij de boomlange spits die uitstekend afhaakte.

Zware blessures bij KV Mechelen

En aan de overkant? Gent kreeg amper een aanval in elkaar geknutseld, maar Gillet moest toch zijn selectie bewijzen op een poging van Foket. Voor KV Mechelen waren er maar twee valse noten in de hele eerste helft. Verdier en Cisse moesten al snel naar de kant met lelijke blessures.

Een pijnlijke vaststelling voor de Buffalo’s: dit KV Mechelen was vanavond gewoonweg beter dan de Gentenaars in hún systeem. De gelijkmaker van Depoitre vlak na rust gaf de burger in de Ghelamco Arena moed, maar man van de match Veselinovic deed het voor KV Mechelen. Zijn schot strandde op de paal en Rits tikte binnen.

Deksel -> neus

Daarna namen de Buffalo’s het heft opnieuw in handen, maar veel open kansen had dat niet als gevolg en KV Mechelen leek de wedstrijd rustig te controleren. Toch kregen de troepen van Jankovic het deksel nog op de neus.

Depoitre knalde diep in blessuretijd de gelijkmaker nog binnen. De troepen van Vanhaezebrouck zullen in de Champions League alvast uit een ander vaatje moeten tappen. Al het goede wat van KV Mechelen verwacht werd, kwam er eindelijk uit.