Stadion: Diaz Arena
Lepoint en Bossut helpen Zulte Waregem aan overwinning bij KV Oostende
Manuel Gonzalez

Zulte Waregem wint met 0-2 bij KV Oostende

Zulte Waregem is de eerste ploeg die er dit seizoen in is geslaagd om KV Oostende te verslaan. Christophe Lepoint tekende voor alle doelpunten in een 0-2-overwinning, al was er ook een belangrijke rol weggelegd voor Sammy Bossut. De kustjongens blijven wel aan de leiding.

Cédric De Volder in Oostende

Yves Vanderhaeghe behield na de overwinning bij Standard het vertrouwen in Joseph Akpala. De aanvaller kreeg een stekje naast Gohi Bi Cyriac - vorige week nog in de lappenmand - in de aanval. Bij Zulte Waregem was Christophe Lepoint op tijd fit geraakt om vanaf minuut één tussen de krijtlijnen te staan.

Waregem Koerse op slag van rust

Al viel er de eerste helft weinig te beleven in het Albertpark. Het volgepakte stadion van de Kustboys kreeg vooral middenveldspel te zien. Al was er eventjes opwinding toen Bryan Verboom bijna in het verkeerde doel scoorde. Sammy Bossut kon net op tijd herstellen.

Ook Franck Berrier wedde op het verkeerde paard. De Fransman liet zich de bal veel te gemakkelijk afsnoepen. Onur Kaya schilderde het ronde kleinood op de kruin van Christophe Lepoint. De middenvelder liet een miniversie van Waregem Koerse losbarsten in het bezoekersvak, 0-1.

Bossut in uitblinkersrol

KV Oostende ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de leider stootte telkenmale op een uitblinkende Bossut. De doelman van Essevee tikte een afgeweken voorzet van Antonio Milic uit zijn doel, hield Akpala van de gelijkmaker en lag uitstekend in de hoek bij een knal van Sébastien Siani.

En dan kwam die ene vlijmscherpe counter van Zulte Waregem. Stephen Buyl dweilde de rechterflank af en vond Lepoint. De voormalige aanvoerder van KAA Gent zette Essevee met een welgemikte plaatsbal op rozen, 0-2. KV Oostende lag uitgeteld tegen het canvas.

Eerste nederlaag voor KVO

Op die manier ging KV Oostende - na de dertien op vijftien - voor het eerst met de billen bloot. Zulte Waregem bevestigde dan weer al het goede van de voorbije weken en nadert tot op drie punten van de kustjongens. Waregem Koerse werd vanavond eventjes zonder paarden, maar met een bal gespeeld.