Stadion: De Leunen
Gebrek aan efficiëntie kost Antwerp eerste puntenverlies
Robby Morren

Antwerp lijdt eerste puntenverlies tegen Geel

Antwerp heeft zondag zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Een gebrek aan efficiëntie en tegenslag zorgden ervoor dat Antwerp niet verder geraakte dan 1-1 op het veld van Geel.

Robby Morren in Geel

We kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld in het Leunenstadion. Er kwam niet zo gek veel volk opdagen, maar de thuisblijvers kregen ongelijk. Al na 5 minuten zette Antwerp een knappe aanval op, het schot van Dequevy werd geblokt.

Nog eens 5 minuten later klom de titelkandidaat dan toch op voorsprong. Hairemans gooide een vrije trap in de zestien, een Geel-verdediger verschalkte wat ongelukkig zijn eigen doelman. Antwerp had  de partij in handen tot minuut 20. Toen kopte Christiaens een hoekschop mooi voorbij Kudimbana. (1-1)

Gebrek aan efficiëntie

De roodhemden waren even aangeslagen en Geel er kwamen Geelse pogingen van Jutten en Berben. Het duurde niet lang vooraleer Antwerp het spel weer in handen nam de kansen opstapelde.

Binst had de strakke voorzet van Dom eigenlijk in doel moeten lopen, Biset kopte over,  Hairemans trapte naast en Dequevy slaagde er niet in om vanop 3 meter te scoren. Het Antwerpse overwicht werd niet beloond, 1-1 was de ruststand.

Deklat redt Geel

De voetbalgoden leken de kant van Geel te kiezen deze namiddag. Dequevy haalt verschroeiend uit op de vuisten van Vromans, Hairemans was goed gevolgd en knalde loeihard op de onderkant van de lat. Verbazing en ongeloof bij Antwerp, opluchting bij Geel.

Het spel verwaterde, de slordigheden stapelden zich op en het was wachten tot 20 minuten vooraleer Antwerp de druk echt opvoerde. Even veerde de bezoekende aanhang recht, maar het was gezichtsbedrog want Adesanya trapte in het zijnet. Vromans pakte nog een schot van Malsa en zo eindigde deze onderhoudende partij onbeslist.