Stadion: Het Kuipje
STVV duwt Westerlo verder de dieperik in
Diederik Geypen

STVV gaat op kinderlijk eenvoudige wijze winnen bij Westerlo

De confrontatie tussen Westerlo en STVV leek aanvankelijk alle kanten uit te kunnen, maar zo'n wedstrijd kregen we niet. De bezoekers liepen voor rust makkelijk 0-2 uit, bij een 0-3-stand in de tweede periode roerden de Westelse fans zich met 'Harm buiten'.

Diederik Geypen in Westerlo

Het Kuipje kleurde vanavond volledig geel en blauw door de komst van STVV. De Truienaars gingen in hun jongste twee uitduels bij OH Leuven en AA Gent ten onder en wilden dat scenario doorbreken bij de voorlaatste in de stand Westerlo.

De bezoekers toonden zich ook onmiddellijk gevaarlijk. Yohan Boli verloor het overzicht om voor een snelle 0-1 te zorgen. Nadien volgde een kwartier van doodse stilte.

2 op 2 voor Schoofs

Tot Rob Schoofs iedereen weer wakker schoot. De aanvoerder, die vorige week nog zijn eerste doelpunt ooit in eerste klasse lukte, zag zijn poging via een Westels been in doel belanden.

De thuisploeg slaagde er niet in snel te reageren en op de tegenaanval kon Sint-Truiden zijn geliefkoosde spel etaleren. Met een prima bal buitenkantje voet stuurde Yuji Ono Edmilson Junior diep. Die vond met een héérlijke voorzet het hoofd van Boli: 0-2.

Aanvallend weerwerk? Dat kreeg Westerlo toch o zo moeilijk klaar. Eduards Visnakovs trapte de beste mogelijkheid op slag van rust onbesuisd over. Even ervoor vergat Boli met zijn tweede de match helemaal dood te maken.

'Harm buiten'

Harm van Veldhoven probeerde na rust het tij te keren met de inbreng van Mohamed Aoulad en Nils Schouterden. Westerlo zocht nadrukkelijker het vijandelijke doel op, maar werd kwetsbaar op de counter.

De ingevallen Dompé nam de gekregen ruimte met enkele flitsende bewegingen in dank aan. Koen Van Langendonck hield de Fransman nog van de 0-3, maar op de daaropvolgende counter had de goalie geen verhaal tegen de kopbal van Ruben Fernandes.

'Harm buiten' rolde in het laatste kwart voortdurend van de tribunes. Westerlo blijft na een nieuw debacle achter met 6 op 24. STVV handhaaft met de tweede uitzege en een 14 op 24 zijn plek in de top-6.