Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Drie penaltymissers, twee verloren punten: crisis in Anderlecht

KVM scoort in laatste minuut gelijkmaker, Anderlecht mist drie strafschoppen

Comedy Capers op Anderlecht. Als je drie strafschoppen mist, verdien je niet beter dan in de laatste minuut de gelijkmaker binnen te krijgen. En dat was ook wat zondagavond gebeurde in het Astridpark. Man van de Match: Jean-François Gillet.

Johan Walckiers en Aernout Van Lindt in Anderlecht

Hasi liet de elf die tegen Qarabag verloren op het veld staan. Een signaal van vertrouwen of een kans op rehabilitatie? Het tweede kreeg hij alvast niet van zijn ploeg, want bij de rust stond de troosteloze 0-0 nog steeds op het bord. En wie de match bekeek, vraagt zich nog altijd af hoe dat in godsnaam mogelijk was.

Wat een grap

Als je twee strafschoppen krijgt in de eerste twintig minuten sta je normaal toch voor, niet zo Anderlecht. De Witte ging nogal lomp aan het lijf van Ezekiel hangen. Een duidelijke penalty, maar Praet vond het een beetje triest om zo KV Mechelen te kloppen en schoot belachelijk centraal in.

De tweede penalty was er in ieder geval geen. Cocalic ging een beetje leunen, maar zeker niet genoeg om een strafschop te rechtvaardigen. Ref Geldhof wees echter een tweede keer resoluut naar de stip, maar het werd zowaar weer een aflevering van Comedy Capers.

Okaka eiste de bal op en... trapte zo mogelijk nog zwakker in dan Praet. Twee strafschoppen missen in nog geen tien minuten, je moet het maar doen. Defour, wel in goede doen, raakte nog twee keer de lat met een paar kanonskogels en een achterwaartse kopbal van Gillet werd door Gillet gepakt. Ezekiel besloot ook nog eens naast.

Hasi onder vuur

En jawel, toch 0-0. KV Mechelen, gekomen voor een punt, kwam goed weg. De fans van paars-wit begonnen zich te roeren. Tielemans werd het veld opgeroepen, fluitconcertjes richting Hasi en soms onbehaaglijke stiltes voorspelden niks goeds indien het slecht zou aflopen.

Maar Hasi kreeg hulp van zijn tank. Een afvallende bal werd door Dendoncker naar doel getrapt en daar stond Okaka om het beslissende tikje te geven.

Het was echter pas bij de inbreng van Suarez dat er iets meer schwung in het spel kwam. Die bood Okaka en Sylla de 2-0 aan, maar die lieten ze liggen. Bij deze toch een bedenking: een fitte Suarez zal toch altijd moeten spelen.

Gewoonweg belachelijk: derde penalty gemist

Een laatste actie van de Argentijn leverde een derde penalty op: ongelooflijk. En nu stond Tielemans wel op het veld. En hij zette zich achter de bal, maar ook hij geraakte niet voorbij Gillet. Dit was gewoonweg belachelijk. Drie strafschoppen missen! Du jamais vu!

En in de laatste minuut betaalden ze dat ook cash. Een laatste voorzet perste KV eruit en die werd door Kara in eigen doel gekopt. Tja, dat hadden ze zelf over zich afgeroepen. Het fluitconcert en de roep om 'Hasi buiten' klonk oorverdovend. Jep, Anderlecht zit in een crisis.