Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Echte Essevee staat op en speelt zwak STVV naar huis

Zulte Waregem stuurt STVV naar huis met zware 4-0 cijfers

Zulte Waregem heeft laten zien uit welk hout het is gesneden. Het had geen enkel kind aan een zwak STVV en won met ruime cijfers: 4-0. De terugkeer van Dompé en Godeau werd ook genoteerd.

Zulte Waregem won afgelopen weekend in en tegen Mechelen, dus had Dury - zeker aangezien Verboom en Sami nog out waren - weinig redenen tot veel wisselen. Leye kwam in de ploeg en verwees Thiam naar de flank, een genezen Kaya kwam Buyl vervangen. Bij de bezoekers kreeg Angban rust, verder iedereen present.

Ook Boli, nochtans twee speeldagen geschorst voor een slag aan Vanlerberghe enkele weken geleden. STVV ging echter in beroep, dus de spits kon - net als tegen Kortrijk - opnieuw op zoek gaan naar doelpunten.

Essevee snel op rozen

Al zou dat niet echt lukken, want STVV was aanvallend onmachtig. De kansen waren op één hand te tellen en als er dreiging was voor de kooi van Sammy Bossut, dan wrongen de bezoekers eigenhandig de kansen de nek om. Neen, dit was niet de beste match van de Haspengouwers.

Essevee dan? Dat had eigenlijk de wedstrijd al snel op slot gegooid. De eerste de beste kans was meteen goed voor een doelpunt. De voorzet van Thiam snedig, de kopslag van zijn landgenoot Leye minstens even mooi en 1-0.

Zulte Waregem bleef (schuchter) baas en legde toch wat dominanter voetbal op in vergelijking met de voorbije weken. Aan de rust 64% balbezit en een dubbele voorsprong, dan zit je op rozen.

Verloren zonen en dominant voetbal

De 2-0 kwam er via Lepoint, die moederziel alleen mocht binnentikken op voorzet van Godeau. Hij zat vorige week nog in de B-kern, maar kreeg door een samenloop van omstandigheden snel zijn kans in plaats van Essikal.

Lepoint zou na een blessure van D'Ulivo zelfs centraal achterin moeten gaan spelen. En het moet gezegd: hij deed dat verre van slecht, al was het natuurlijk een noodoplossing.

In een verder overbodige tweede helft dikte De Ridder nog aan op aangeven van Kaya, die zo opnieuw een gooi doet naar de Pro Assist. In de absolute slotfase maakte Aneke er zelfs nog 4-0 van, een erg grote overwinning dus. Dompé mocht na zijn crash een kwartiertje invallen voor STVV.

En de fans? Die smeerden de kelen al voor zondag. Dan komen de 'Nekken' uit Kortrijk op bezoek en kan een nog steviger ticket voor play-off 1 geboekt worden.