KV Oostende gaat onderuit tegen STVV en laat leidersplaats liggen
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende

STVV wint met 1-2 bij KV Oostende

KV Oostende heeft de leidersplaats vanavond laten liggen. De West-Vlamingen namen dan wel een snelle start, maar STVV won met 1-2. In de slotfase pakte William Dutoit nog een strafschop.

Yves Vanderhaeghe voerde twee wissels door in vergelijking met het team dat vorige week ging winnen bij KVC Westerlo. Frédéric Brillant verving de geblesseerde Jordan Lukaku, terwijl Kevin Vandendriessche (terug na een weekje strafbank, nvdr.) Franck Berrier naar de bank verwees.

STVV slaapt, Vandendriessche scoort

Het aardig volgelopen Albertpark mocht al na twee minuten aan het feestje beginnen. David Rozehnal joeg de bal naar voren. De verdediging van STVV stond nog te slapen en Vandendriessche gaf William Dutoit al meteen het nakijken, 1-0.

De bal was twintig minuten lang ongrijpbaar voor de Limburgers, maar bij de eerste kans was het meteen prijs. Mohamed Tchité dook na een vrije trap alleen op voor Didier Ovono. De man met de vele paspoorten bewees dat hij nog steeds over een neus voor doelpunten beschikt, 1-1.

STVV springt erop… en erover!

Oostende deed een poging om het spel opnieuw over te nemen, maar er sloop te veel afval in het West-Vlaamse spel. Dé beste kans was overigens nog voor STVV, maar Ruben Fernandes knikte van dichtbij naast. De gelijke stand bij de rust was dan ook een logisch gevolg.

De Kanaries namen het commando met mondjesmaat over. Op het uur leverde dat een voorsprong op. De voorzet van Edmilson werd door Rozehnal afgeblokt met de handen. Sébastien Delferière wees kordaat naar de tip. Diezelfde Edmilson poeierde de bal enig mooi in het dak van het doel, 1-2.

Geen leidersplaats…

KVO had de kansen om een punt te pakken, maar het ronde kleinood had geen zin om ook tegen dat net te vliegen. Sébastien Delferière liet niet toe dat Fernando Canesin Matos scoorde na een snel genomen vrije trap en Dutoit ranselde een strafschop van Knowlegde Musona uit zijn kooi.

De Kustboys laten op die manier de kans liggen om naast KAA Gent aan de leiding te komen. De punten waren nochtans welkom met wedstrijden tegen RSC Anderlecht en Standard in het verschiet. STVV nadert dan weer tot op een puntje van het zesde geklasseerde KV Kortrijk. Al komen de Kerels morgen nog in actie.