Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Regenboogstadion
Essevee zet ambities voor play-off 1 kracht bij na eenvoudige winst

Zulte Waregem klopt Waasland-Beveren met 2-1 en gaat steviger play-off 1 in

Zulte Waregem heeft de punten weten thuis te houden tegen Waasland-Beveren. Voor het eerst sinds 28 oktober won de fusieclub nog eens, door de resultaten in de andere wedstrijden komt Essevee steviger in play-off 1. Mbaye Leye schreef geschiedenis met zijn 55e voor de thuisploeg.

Francky Dury had heel wat puzzelwerk, want Diallo en Lepoint (geschorst) en Aneke waren er op het middenveld niet bij tegen Waasland-Beveren. Stijn Vreven kon dan weer wél over het leeuwendeel van zijn troepen beschikken.

De oefenmeester van Essevee poneerde Storm en Essikal in de basis, Kaya en Thiam kregen een vrije rol. Het zou al snel opleveren, want na 20 minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg.

Leye schrijft geschiedenis

Niet dat het echt genieten was, maar Zulte Waregem was wel de meest efficiënte ploeg in het matchbegin. Na zeven minuten kon Thiam aan de tweede paal van erg dichtbij aan de tweede paal binnenwerken en zo Essevee op voorsprong brengen.

Mbaye Leye schreef een kwartier later geschiedenis door zijn 55e in loondienst van Essevee te maken. Meteen is hij recordhouder voor zijn ploeg, erg knap. Al zag doelman Goblet er vooral niet goed uit, want hij ging losjes onder de corner van Kaya - 10e assist al voor de winger - door.

Toch nog spanning

En zo was de match erg vroeg gespeeld, een bedrijvige Storm nam daarna de honneurs waar van een Essevee dat vooral omschakelde en de bezoekers wat meer liet komen. Niet dat die vaak gevaarlijk waren: te slordig in de voorzetten om echt te dreigen.

Geen vuiltje aan de lucht. Tot plots een vrije trap van Maric alles en iedereen voorbijzoefde en Bossut wist te verschalken: 2-1 en nog een kwartier een wedstrijd. Al waren de prikjes van Waasland-Beveren te weinig om echt aanspraak te maken op een puntje. Essevee wint zo en komt toch weer iets steviger in play-off 1 terecht.