Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Dejaegere knalt Gent naar halve finale
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck blijft op drie fronten actief na Nieuwjaar. Brecht Dejaegere legde met een heerlijke goal al snel de eindstand vast.

In tegenstelling tot enkele andere ploegen vanavond roteerde Hein Vanhaezbrouck amper tegen KV Mechelen. Depoitre was terug helemaal fit en mocht net als Moses Simon en Brecht Dejaegere aan de wedstrijd beginnen. Ook bij de bezoekers zagen we een stevig team met Hanni, Verdier en Wolski voorin.

Gent dankt doelhout

De Kakkers waren niet gekomen om zich naar de slachtbank te leiden en kwamen in de eerste helft erg vaak op bezoek bij Matz Sels. Die mocht zijn doelhout dankbaar zijn op een wereldknal van Verdier en een kopbal van Cocalic. Die laatste speelde het klaar om op een halve meter van doel nóg op de paal te koppen.

Intussen kwam AA Gent wel al op voorsprong na een fantastische aanval. Dejaegere en Milicevic zetten een mooie één-twee op en die eerste maakte het perfect af. Gillet geen verhaal en Gent op voorsprong na nog geen tien minuten.

Zwak Mechelen

ie 1-0 bleef op het bord staan tot aan de koffie. KV Mechelen verdiende meer en we keken uit naar een spannende tweede helft. Die kwam er niet. De schuldige mag u in het geel-rode kamp gaan zoeken. Zo goed als de kakkers voor de koffie waren, zo slecht waren ze erna.

Werkelijk niks kwam er uit het spel van de troepen van Jankovic. Ze hadden tien minuten voor tijd een cadeautje van Rafinha nodig om nog gevaarlijk te worden. Met zijn eerste balcontact gaf die een corner weg. Cocalic kwam er alweer dichtbij.

Voor het overige zagen we eenrichtingsvoetbal van AA Gent met redelijk wat kansen, maar Simon, Depoitre en Mitrovic kwamen niet meer tot scoren. Die eerste twee kregen te veel tijd om na te denken. Mitrovic trapte verrast op de paal.