Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam
Coelho redt puntje voor Lokeren tegen 10 moegestreden Waregemnaren

Sporting Lokeren en Zulte Waregem delen de punten op Daknam: 1-1

Sporting Lokeren en Zulte Waregem hebben op Daknam de punten weten te delen. Mbaye Leye had de bezoekers snel op voorsprong getrapt vanop de stip, na een rode kaart voor Thiam moest Essevee achteruit. Pas in de absolute slotfase redde Coelho een puntje voor de Waaslanders.

Lokeren en Zulte Waregem begonnen aan een erg belangrijk duel met oog op het eventueel halen van play-off 1. De thuisploeg kon zich na moeilijke maanden zomaar richting top-6 spelen bij winst, de bezoekers konden een erg goede zaak doen om bovenaan te blijven meestrijden.

Georges Leekens wilde verder borduren op het goede van de voorbije weken en stuurde enkel op rechtsachter bij: Ticinovic kwam in de plaats van Meljnak. Bij Essevee had Verboom last van de buikspieren, Godeau schoof zo door naar de positie van linksachter. Een fitte Diallo kwam terug centraal achterin, Lepoint kreeg zijn plaats op het middenveld terug.

Snelle voorsprong, snelle rode kaart

In het eerste kwartier gebeurde er onnoemelijk veel op Daknam. De thuisploeg was het felst van wal gestoken, maar de bezoekers roerden zich ook. En na tien minuten leverde dat - met wat geluk - de 0-1 op. Persoons beroerde een bal met de arm in de eigen zestien, na overleg met de lijnrechter legde Lardot de bal op de stip.

Leye aarzelde niet en trapte zijn 10e van het seizoen tegen de touwen. Tot zover het goede nieuws wat betreft Essevee, want nauwelijks twee minuten later moest het met 10 man verder.

Persoons zocht de confrontatie met Thiam en die ging er gewillig op in: kopstootje en meteen de rode prent. Zo liet de Senegalees zijn team danig in de steek, want 77 minuten met een man minder spelen is echt geen cadeau.

Coelho doet het dan toch!

En dat voelden de spelers van Essevee aan den lijve: konden ze in de eerste helft nog wat meevoetballen met Sporting Lokeren, dan werden ze na de koffie helemaal weggedrukt. Enoh, Coelho, Odoi, Miric, Ticinovic ... Allemaal hadden ze de 1-1 aan de voeten, maar pech en een sterke Bossut hielden de Waaslanders lange tijd van een doelpunt.

Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het dan tóch raak: Jaja Coelho profiteerde van een foute controle van Lepoint en Godeau om voorbij Bossut te steken. Een moegestreden Essevee moest nog blij zijn dat Dessers in minuut 96 naast kopte.