Genk neemt revanche en wint Limburgse derby met ruime cijfers
Robby Morren Cédric De Volder
Robby Morren en Cédric De Volder vanuit Genk

Genk heeft revanche tegen STVV beet

Racing Genk heeft de Limburgse clash tegen STVV met ruime 3-0 cijfers gewonnen. De tifo met de gigantische smurf inspireerde de Genkies die hun beste wedstrijd van het seizoen op de mat legden.

De meest opvallende wijziging bij STVV zagen we in doel. Dutoit was net vader geworden en dus nam Yves De Winter plaats onder de lat. Bij Genk koos Peter Maes voor de formatie waarmee hij Moeskroen uit de beker kegelde, Tshimanga was opnieuw fit en nam zijn plaats opnieuw in. De Camargo begon op de bank.

Wat een sfeer bij de aftrap. De buren uit Sint-Truiden lieten zich niet onbetuigd, maar de tifo die de Genk-supporters ontvouwden was ronduit fenomenaal. Een gigantische smurf kwam tevoorschijn die Tweety bij de keel greep. Leuk gevonden én uitgevoerd.

Het inspireerde blijkbaar want de Smurfen speelden hun beste helft van het seizoen. Kebano had kunnen scoren, Walsh had moéten scoren. De pass van Buyens was millimeterwerk, Walsh besloot onbegrijpelijk naast.  Heel veel beweging voorin bij Genk, maar voortdurend de foute keuzes waardoor de voorsprong uitbleef.

De Kanaries moesten een halfuur wachten op een echte kans, maar het was onmiddellijk een grote. Een uitstekende kopbal van Fernandes, Bizot moest goed plat.

Genk reageerde onmiddellijk met prima counter. En dan was ‘Bailey-time’ aangebroken. De jonge Jamaicaan duwde een prima voorzet van Kebano binnen.  Minuten later stuitte hij van vlakbij 2 keer achter elkaar op doelman De Winter. Zijn naam rolde van de tribunes, maar de 1-0 aan de pauze was eigenlijk  te weinig.

STVV rook zijn kans en de gelijkmaker hing kort na de koffie even in de lucht. Mahlangu kon alleen op doelman Bizot afgaan, maar wachtte net iets te lang om te besluiten. Verschillende  corners draaiden op niets uit en weg was het momentum voor de bezoekers. Met nog 20 minuten op de klok haalde Rherras –wat kende die een baalavond- Ndidi neer in de zestien. Kebano trapte de strafschop perfect in het hoekje. (2-0)

Sebastien Dewaest maakte er met een rake kopbal nog 3-0 van, al ging een grabbelende De Winter daar wel in de fout. Groot feest in de Cristal Arena waar de appeltaart wellicht al besteld werd. Genk blijft zo op schema voor een plek in play-off 1 en heeft zijn revanche beet voor de nederlaag op Stayen. STVV moet de top zes voorlopig lossen.